Sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća: Donijete odluke za raspodjelu sredstava za projekte hrvatskih udruga iz oblasti kulture, informiranja

Vijesti
Typography

Subotica-U Subotici je 12. travnja u prostorijama HNVa održana 73. sjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća (HNV) na kojoj su donijete odluke za raspodjelu sredstava za projekte hrvatskih udruga iz oblasti kulture, informiranja i deset prijedloga Hrvatskog nacionalnog vijeća za izmjene teksta Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnim vijećima nacionalnih manjina.       

         

Na 73. sjednici Vijeće je donijelo Odluku o davanju suglasnosti na revidirani Plan rada i poslovanja NIU "Hrvatska riječ" za 2018. godinu; 
Vijeće je donijelo Odluku  o davanju prijedloga za raspodjelu sredstava za 10 projekata hrvatskih udruga u iznosu od 1.200.000,00 podnesenih po Natječaju Ministarstva kulture i informiranja za financiranje i sufinanciranje projekata iz područja suvremenog stvarateljstva u Republici Srbiji u 2018. godini.   
Vijeće je donijelo Odluku  o davanju prijedloga za raspodjelu sredstava za 4 projekta u iznosu od 750.000,00 podnesenih po Natječaju Pokrajinskog tajništva za kulturu, javno informiranje i odnose s vjerskim zajednicama za sufinanciranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja iz područja javnog informiranja u 2018. godini.   
Vijeće je donijelo Odluku  o davanju prijedloga za raspodjelu sredstava za 37 projekata u iznosu od 2.900.000,00 podnesenih po Natječaju za financiranje ili sufinanciranje projekata u kulturi na području Grada Subotice za 2018. godinu.   
Vijeće je donijelo Odluku  o davanju prijedloga za raspodjelu sredstava za 3 projekta u iznosu od 1.000.000,00 podnesenih po Natječaju za dodjelu sredstava za sufinanciranje projekata proizvodnje medijskih sadržaja u području javnog informiranja iz proračuna Grada Subotice za 2018. godinu.   
Vijeće je na 73. Sjednici usvojilo deset prijedloga kojima Hrvatsko nacionalno vijeće želi poboljšati  tekst Nacrta Zakona o izmjenama i dopunama Zakona o nacionalnim vijećima nacionalnih manjina koji je na  javnoj raspravi. Prijedlozi se odnose na zabranu strankama nacionalnih manjina sudjelovanja u izborima za nacionalne savjete. Da se brišu povezane odrebe da član Izvršnog odbora nacionog vijeća bude biran isključivo iz sastava Vijeća i da Izvršni odbor preuzima ingerencije Vijeća u odlučivanju.
Z. I.
Powered by WordPress.