Međunarodni naučni skup "Hrvatsko-srpski odnosi“

Vijesti
Typography

I ove godine, deseti put za redom, organizira se međunarodni znanstveni skup u Golubiću kraj Obrovca na temu hrvatsko – srpskih odnosa. Ovogodišnja tema skupa je: „Hrvatsko – srpski odnosi u 20 stoljeću, izbjeglice i manjine suočene s izazovima identiteta i gospodarstva.“         

 

                      

 
Svi dosadašnji skupovi imali su značajnu pažnju u znanstvenoj zajednici, ali i pažnju političke javnosti u Hrvatskoj, Srbiji i regionu. 
I ove godine znanstveni skup će svojim zajedničkim radom organizirati Udruga za povijest, suradnju i pomirenje (AHCR) – Golubić, Obrovac i Centar za istoriju, demokratiju i pomirenje (CHDR) – Novi Sad, uz podršku organizacija iz Hrvatske i Srbije i podrškom Grada Obrovca.
 
Na skupu će i ove godine, pored znanstvenika, učestvovati i najviši predstavnici hrvatske nacionalne manjine iz Srbije i srpske nacionalne manjine iz Hrvatske..
 Tijeko skupa  će biti otvorena i izložba povodom 10 godina postojanja susreta, a i predstavljena i bibliografija s naslovima 120 znanstvenih radova objavljenih u zbornicima sa ovog skupa.    
Hrvatske novine vijesti