Stevan Bakić izabran za novog gradonačelnika Subotice

SUBOTICA U SRCU
Typography

U okviru 1. Konstituirajuće sjednice Skupštine grada Subotice, održane u Velikoj vijećnici Gradske kuće, usvojene su dodatne točke dnevnog reda: izbor zamjenika predsjednika Gradske skupštine, izbor gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članova Gradskog vijeća Subotice.   

Vijećnik Stevan Bakić (SNS) izabran je za novog gradonačelnika Subotice, Imre Kern (SVM), za zamjenika gradonačelnika, a vijećnik Nebojša Crnogorac (SPS) izabran je za zamjenika predsjednika Gradske skupštine.
I za izbor gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članova Gradskog vijeća grada Subotice glasovalo se tajno. Predsjednik Skupštine grada i Glasačkog odbora, Balint Pastor je, nakon glasovanja, saopštio da je od 67 vijećnika, koliko ih je ukupno u Skupštini grada, glasovalo svih 67, da je bilo 65 važećih i dva nevažeća glasačka listića i da je izbor gradonačelnika, zamjenika gradonačelnika i članova Gradskog vijeća podržao 61 vijećnik, a da su četiri bila protiv.
Izabrani članovi Gradskog vijeća: Čila Goli (SVM), oblast komunalnih djelatnosti i razvoja, Srđan Samardžić (SNS, privreda) Hajnalka Bognar Pastor (SVM, poljoprivreda), Miloš Nikolić (SNS, obrazovanje i kultura), Ilija Đukanović (PS, socijalna zaštita i zdravstvo), Nataša Aleksić (SDPS, sport i omladina) i Hargita Erči (SVM, turizam, investicije i međunarodna suradnja.
Za predsjednika Skupštine grada Subotice izabran je vijećnik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor, dok je za tajnika Skupštine grada postavljen Đula Ladocki (SVM).