Subotičke slikarke na Međunarodnoj online izložbi “Bijele noći”

SUBOTICA U SRCU
Typography

Udruženje za umjetnost, kulturu i turizam “MajdanArt” iz Majdampeka povodom obilježavanja 20 godina rada organiziralo je Prvu Međunarodnu online izložbu “Bijele noći”. Na natječaju koji je realiziran od 1.ožujka do 30.travnja, javilo se 417 umjetnika iz brojnih zemalja svijeta od koji je međunarodna selekciona komisija za izlaganje izabrala 345 umjetnički rada, umjetnika iz 42 države.  

Od subotičkih umjetnika na natječaju je sudjelovalo njih 8: slikarica Snežana Buljovčić sa „Kanta sa cvećem“, akvarel, 40 x 30 cm,  slikarica Nela Horvat sa “Nostalgija”, batik na svili, 60 x 30 cm, slobodna umjetnica Elvira Kiralj sa “The heart of the outback”, kombinrana tehnika, 32 x 24 cm, slikarica Korponai Ibolya sa “U zagrljaju … za inat” akvarel, 50 x 40 cm , , slikarica  Josipa Križanović, sa “Panon I ja”,  uljem na platnu, 40 x 40 cm, slikarica Nora Ljubanović Evetović, master likovne umetnosti sa “Aleksandar”, kombinirana tehnika, 120 x 80 cm slikarica Terez Telek, slikar sa “Bijele noći” slikanjom na svili, 47 x 36 cm i slikarica Melinda  Torok, magistar slikarstva sa “Svetlosne čestice IV”  akvarelom, 40 x 70 cm. 
Prva nagrada pripala je akademskom slikaru Džeku Hodžiću iz Sarajeva za rad “Metak”, druga Majdu Ramadanu, diplomiranom slikaru iz Bejruta, treća Nenadu Borojeviću, fotografu  iz Beograda, a izuzetna Aldi Ardemani, multimedijalnoj umetnici iz Meksiko Sitija. Dodeljene su i četiri pohvale.
Izložbu možete pogledati do 31. srpnja.
Uvodna fotografija: Snežana Buljovčić  „Kanta sa cvećem“, akvarel
S.B.