Vijesti iz Subotice: Počelo asfaltiranje posljednje dionice "Ipsilon kraka", Otvorena nova tvornica, 13. Međunarodni i regionalni sajam – Subotički sajam 2019

SUBOTICA U SRCU
Typography

Na cestovnoj obilaznici Subotice, takozvanom "Ipsilon kraku", koja povezuje granični prijelaz Kelebija prema Mađarskoj s autocestom Horgoš - Novi Sad počelo asfaltiranje posljednje dionice, priopćilo je Ministarstvo građevinarstva, prometa i infrastrukture Srbije.     

Kako se navodi, asfalterski radovi započeti su na dionici duljine 1.500 metara, od kružnoga raskrižja "Ipsilon kraka" sa Somborskom cestom. Prvi sloj asfalta postavljen je a do kraja mjeseca bit će završeni i ostali slojevi asfalta.
Ministarstvo podsjeća da je tijekom 2017. godine i 2018. godine izgrađeno i pušteno u promet 12 kilometara ceste na „Ipsilon“ kraku, a završetak svih radova i puštanje cjelokupnog „Ipsilon“ kraka u promet planirano je do kraja 2019. godine.
 
Talijanska tvrtka "Ondaplast" otvorila je tvornicu u Subotici "Ondaplast Balkan". U novootvorenom objektu, njihova prva investicija u Srbiji vrijedna 6,5 milijuna eura, u kojoj će se proizvoditi plastične ploče, paneli i industrijsko pakiranje, trenutno je zaposleno dvadeset radnika. 
Svečanosti otvaranja nazočili su veleposlanik Italije u Beogradu Karlo Lo Kašo, gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, potpredsjednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za gospodarstvo i turizam Ivan Đoković i rukovodstvo tvornice "Ondaplast Balkan".
 
13. Međunarodni i regionalni sajam – Subotički sajam 2019 ovtara se 30. svibnja s početkom u 11 sati, a traje do 1. lipnja 2019. s posebnim akcentom na IT sektor i digitalizaciju.
Glavna tematika stručnih predavanja 13.  Međunarodnog i regionalnog sajma – Subotički sajam 2019 je utjecaj IT sektora i digitalizacije na razvoj privrede
 Pored poduzeća i gospodarstvenika iz Vojvodine, svoje prisustvo su najavila poduzeća i poslovni ljudi iz cijelog regiona, a naročito iz Mađarske, Hrvatske i Republike Srpske. Partner zemlja sajma ove godine će biti Italija.
J.D.