Fotografije secesijske rute Osijeka i Subotice

SUBOTICA U SRCU
Typography

Cjelodnevnom izložbom fotografija pod nazivom „Šetnja kroz secesiju Osijeka i Subotice“, održanoj na Trgu slobode u Osijeku 29. ožujka , a u Subotici 13. travnja 2019. godine upriličeno je predstavljanje Secesijske turističke rute Osijeka i Subotice.    

Izložba je organizirana u sklopu Interreg projekta simboličnog naziva, S.O.S., komu je cilj revitalizacija i uspostava nove kulturne baštine koja povezuje Osijek i Suboticu. Naime, industrijski, društveni i kulturni procvat ovih gradova početkom 20. stoljeća za sobom je ostavio secesijsku baštinu koja ovim projektom dobiva novi sjaj i značajnu turističku promociju.

Nositelj projekta je Turistička zajednica Grada Osijeka, a partneri su Grad Osijek, Grad Subotica, Županijska razvojna agencija Osječko-baranjske županije i Turistička organizacija Grada Subotice. Autori fotografija Marin i Domagoj Topić nastojali su predstaviti zlatno doba arhitekture i urbanizma, ali i suvremenu turističku ponudu gradova kroz predložene aranžmane putovanja.
Ukupna vrijednost Projekta S.O.S. iznosi 1.066.007,64 eura, sufinanciran je kroz Program Interreg IPA CBC Croatia-Serbia 2014-2020., a traje 24 mjeseca. Zanimljivost izložbe je prikaz dva različita stila secesije, jedan pod utjecajem bečke, a drugi mađarske škole. Cjelodnevnom izložbom fotografija, predstavlja se zlatno doba arhitekture i urbanizma, ali i suvremena turistička ponuda gradova kroz predložene aranžmane putovanja