Zlatko Ifković

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Svaka pisane riječ ostaje

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 660
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

Svaka pisane riječ ostaje, tko se za što zalagao. Tako je i tri godine mjesečnika „Hrvatske novine“ iza nas, koji će svjedočiti o našim i njihovim djelima. Mjesečnik „Hrvatskih novina“ su neovisni mediji na hrvatskom jeziku u kojem su slobodnomisleći autori pišu o raznim temama, ali uvijek šireći nacionalnu svijest.

 

Kada smo osnivali mjesečnik „Hrvatskih novina“ iz Subotice cilj nam je bio da damo doprinos očuvanju jezika, kulture, kulturne baštine, običaja, povijesti, sve u cilju očuvanje identiteta hrvatske nacionalne manjine u Srbiji. 

U lipnju 2013. smo formirali uredništvo „Hrvatskih novina“, svi brojevi su urađeni bez vlastitih radnih prostorija i bez računala i ostalih tehničkih pomagala, na osobnoj opremi. I danas uređenje, tehnički prijelom, izdanje vijesti radimo na osobnoj opremi, a uredništvo nema prostor za rad. Pod istim (ne)uvjetima svoju djelatnost obavlja i mrežna stanica „Hrvatske novine vijesti“, koja je jedan od vodećih portala Hrvata u Srbiji, koji dnevno i objektivno informira o djelovanju Hrvata, kako u Srbiji tako i diljem svijeta. 

Mjesečnik „Hrvatske novine“ i mrežna stanica „Hrvatske novine vijesti“  su upisane u Registar medija u Agenciji za privredne registre i pripada im pravo da se financiraju iz sredstava proračuna kao i drugi mediji koji izlaze na hrvatskom jeziku. 

I danas,  dužnosnici iz Republike Hrvatske posjećuju jedino one medije na čiji rad ima utjecaj najjača stranka sa hrvatskom nacionalnom odredicom ili su ga osnovali njeni dužnosnici i nerazumljivi je da su ti mediji jedino predmet bilateralanih razgovora između dvaju država.

U ovom periodu uvijek smo se rukovodili istinom i trudili se iznositi činjenice koje druga glasila nisu htjela objaviti. Vrijeme je pokazalo da smo u stavovima oko mnogo tema o kojima smo pisaliili ili ih se samo dotaknuli u našem listu imali pravo, jer su se naši stavovi, predviđanja i napisi kasnije se i obistinili. 

Sigurno je da ima dosta takvih kojima se „Hrvatske novine“ ne sviđaju iz ovoga ili onoga razloga, ali je isto tako sigurno da ima i svoje štovatelje, koji nestrpljivo iščekuju svaki sljedeći broj. 

Hvala svima koji ste tijekom tri godine rada bili uz nas.

0

Comments