Predsjednik Milanović će pozvati na konzultacije hrvatskog veleposlanika u Srbiji

Politika
Typography

Hrvatski predsjednik Zoran Milanović izjavio je da će pozvati na konzultacije hrvatskog veleposlanika u Srbijini Hidajeta Biščevića, nakon što je predsjednik Demokratskog save Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov izjavio u emisiji "Nedjeljom u 2" kako se hrvatski veleposlanik u Beogradu Hidajet Biščević, u godinu i pol dana svog mandata, nije sastao s njime.  

"Ja ne znam čiju politiku on tamo vodi. Ne znam je li ovo sve što se piše istina, i da bih to saznao morat ću ga pozvat na konzultacije, jer ne mogu iz bilježaka sve saznati. Tu netko ne govori istinu", kazao je Milanović novinarima, nakon što je prisustvovao vojnoj vježbi Hrvatske vojske u Gašincima.
Ministar vanjskih i europskih poslova Gordan Grlić Radman je rekao da hrvatski veleposlanik u Srbiji Hidajet Biščević ima potporu Vlade, nakon što ga je kritizirao vođa hrvatske manjine u Vojvodini Tomislav Žigmanov.
Hrvatski ministar  vanjskih poslova i europskih poslova Grlić Radman je, na konferenciji za medije nakon susreta s predsjednikom vojvođanske pokrajinske vlade Igorom Mirovićem, rekao da Biščević ima povjerenje hrvatske Vlade koja stoji iza njega „kao jednog od najiskusnijih i najcjenjenijih hrvatskih diplomata”.
Ministar Grlić Radman je naglasio da su za ocjenu rada hrvatskih diplomata zadužene isključivo hrvatske institucije, pa dodao da je položaj hrvatske zajednice u Srbiji jedan od Biščevićevih prioriteta.
„Medijske špekulacije i ovakvi nastupi u medijima spram hrvatske diplomacije nisu najbolji način komunikacije, ne samo zato što hrvatska diplomacija to ne zaslužuje, nego i jer se na taj način posredno želi utjecati na političke odnose u samoj Hrvatskoj”, rekao je hrvatski ministar koji u srijedu putuje u Suboticu gdje će se susresti s hrvatskom zajednicom u Vojvodini.
 
Šef hrvatske diplomacije je ocijenio i da je i „odabir trenutka objavljivanja” napada na veleposlanika Biščevića nepriličan zbog nedavnog incidenta skidanja hrvatske zastave s rezidencije veleposlanika
 
Powered by WordPress.