Plenković:Nastavit ćemo graditi odnose sa susjedima, a na incidente ćemo reagirati odlučno i primjereno

Politika
Typography
Zagreb, 20. travanj-„U potpunosti i osobno i kao Vlada podržavamo odluku predsjednika Hrvatskoga sabora i svih članova izaslanstva da prekinu posjet Beogradu i da se vrate u Hrvatsku. Očekujem od Srbije da oštro i nedvosmisleno osudi ovaj akt zastupnika u Skupštini koji je još jednom ponovio svoju oštru i bezobzirnu i retoriku i ponašanje prema Republici Hrvatskoj“, rekao je predsjednik Vlade           
 
                     
Naglasio je kako Hrvatska očekuje da nastavak dijaloga i odnosa sa Srbijom bude u kontekstu njihove osude ponašanja Šešelja. Kazao je i da je Hrvatska gospodarska komora jučer otvorila ured u Beogradu, što je bio jasan signal da Hrvatska želi nastaviti unaprjeđivati odnose, razvijati trgovinsku razmjenu i gospodarsku suradnju, raditi na dobrosusjedstvu i europskom putu, ali ovo su, naglasio je, prethodna pitanja koja je nužno vrlo jasno osuditi.
Podsjetio je da je Ministarstvo vanjskih i europskih poslova jučer uputilo notu Veleposlanstvu Republike Srbije u Zagrebu s jasnom osudom ovoga čina.
„Vlada Republike Hrvatske će nastaviti graditi odnose sa susjedima, a na ovakve poteze ćemo reagirati odlučno i primjereno u zaštiti digniteta simbola hrvatske države i dostojanstva Republike Hrvatske u cjelini“, poručio je predsjednik Vlade.
Powered by WordPress.