Primjer dobre suradnje hrvatskih klubova iz Đakova i Subotice

IZ HRVATSKE
Typography

Šahisti ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice nastavljaju suradnju sa klubovima iz Hrvatske, 21. rujna bili su u posjetu ŠK Đakovo. Ovo je treći susret dvaju klubova, prvi je bio 2014. godine u Đakovu, a uzvratni susret je bio prigodom obilježavanja V. obljetnice HAŠK Zrinski u Tavankutu 2015.   

U Gradu Đakovo od 1. rujna do 1. listopada održava se manifestacija  ''Zvonila su zvona katedrale naše 2019“ sa brojnim programima, a i šahovski sraz između ŠK Đakovo Lim-mont i  ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice je bio u programu. 

U subotu 21. rujna u Đakovu je povodom manifestacije  ''Zvonila su zvona katedrale naše 2019.“, odigran je prijateljski šahovski meč između ŠK Đakovo Lim-mont iz Đakova koji se natječe u najačoj Hrvatskoj ligi u šahu i ŠK HAŠK Zrinski iz Subotice na 7 ploča, koji je protekao u prijateljskom ozračju, sa željom da susreti ova dva kluba postanu tradicionalni. Šahovski meč je otvorio zamjenik gradonačelnika grada Đakova Robert Francem. Prilikom otvorenja pozdravne riječi uputili su predsjednik ŠK Đakovo Lim-mont Ivan Solin i predsjednik ŠK HAŠK Zrinski Marinko Miković.
Za ŠK HAŠK Zrinski su nastupili: Antal Hegedus,, Marinko Mlinkov, Pavle Orčić, Bela Kopilović, Ferenc Seleši, David Mačković i Zlatko Ifković. Iako je sraz dvaju klubova bio prijteljski, ostaće zabilježeno da je ŠK Đakovo Lim-mont upisao pobjedu 6,5 : 0,5, a da je Zlatko Ifković za ŠK HAŠK Zrinski  osvojio pola poena u srazu sa Josipom Ašćić.
Tijekom boravka u Đakovu šahisti ŠK HAŠK Zrinski posjetili su Državnu ergelu lipicanaca Đakovo. Ergela u Đakovu osnovana je davne 1506. godine, što je svrstava među najstarije ergele u Europi i govori o dugoj tradiciji uzgoja konja na tom području. Konji lipicanske pasmine na Ergeli se počinju uzgajati početkom 19. stoljeća.
Danas kao Državna ergela Đakovo, za uzgoj i selekciju konja koristi dvije lokacije – Pastuharnu, smještenu u srcu Đakova, i Ivandvor, u neposrednoj blizini grada. Osim uzgoja i selekcije konja, Ergela se bavi i dresurom čija kvaliteta se potvrđuje zauzimanjem zapaženih mjesta na konjičkim natjecanjima.
 Ovdje na https://youtu.be/WfSvqJVRdXg  možete pogledati snimku posjete šahista HAŠK Zrinskog Đakovu.  
I.Z.
 
Powered by WordPress.