Žigmanov: Uspješno smo priveli najveći dio poslova kada je u pitanju prikupljanje potpisa za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća

Politika
Typography

U Subotici je 12. listopada u Domu DSHV-a održana konferencija za medije liste „Hrvati i dalje zajedno“  o izborima za V. saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u Srbiji.  

„Uspješno smo priveli najveći dio poslova kraju kada je u pitanju prikupljanje potpisa za peti saziv Hrvatskog nacionalnog vijeća u okviru naše predizborne platforme „Hrvati i dalje zajedno“ i na taj način institucionalni okvir hrvatske zajednice u Srbiji će biti očuvan.
U više od trideset mjesta u blizu sto vremenskih termina smo organizirali prikupljanje potpisa«, rekao je Žigmanov i izrazio zahvalnost svim sudionicima ovoga procesa, od izbornog stožera na čelu s Marinom Piukovićem i Lozikom Jaramazović, do mjesnih koordinatora i 30 mladih aktivista koji su sudjelovali u ovome procesu pa do elektora koji su prikupljali po 60 potpisa i svih građana (preko 4.000) koji su svojim potpisom dali podršku ovoj platformi iz svih područja gdje žive Hrvati, svih dobnih i obrazovnih struktura i različitih profesija.
Sa žalošću možemo konstatirati i da je cijeli ovaj proces prošao bez ikakvog monitoringa međunarodnih i domaćih organizacij,“ istaknuo je predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislav Žigmanov.