Demokratska zajednica Hrvata: Poziv za formirnje Hrvatske izborne liste liste odbijen

Politika
Typography

Pripoćenje Demokratske zajednice Hrvata: 

 

"Hrvatice i Hrvati na predstojećim izborima, za narodne poslanike u Skupštini Republike Srbije, nemaju svoje autentične predstavnike, stoga ih pozivamo da se opredijele za one liste i pojedince za koje vjeruju da će im život učiniti boljim u mjestu u kojem žive, cijeneći ne samo što i kako govore, već i hoće li uopće biti u prilici ostvariti to što obećavaju.
Poziv Demokratske zajednice Hrvata za formiranje Hrvatske manjinske izborne liste DSHV je prešutno odbio.
Odabirom koalicijskih partnera i načinom izlaska na ove izbore Tomislav Žigmanov se kandidira za ulogu "Željka Komšića" a Hrvatima u Srbiji se sprema Bosanski scenarij.
Dio populacije većinskog naroda, okupljen pod šinjelom Nenada Čanka, izabrat će svog omiljenog Hrvata - Tomislava Žigmanova. Stoga, čak i ako Tomislav Žigmanov bude izabran, neće imati nikakav legitimitet niti pravo da se naziva predstavnikom Hrvata.
Povijesna šansa da Hrvatice i Hrvati u Republici Srbiji dobiju svojega autentičnog predstavnika u najvišem zakonodavnom tijelu Republike Srbije, slijedom nedavno usvojenih afirmativnih mjera za liste nacionalnih manjina ugrađenih u Zakon o izboru narodnih poslanika, odlukom je DSHV-a o načinu izlaska na ove izbore nepovratno izgubljena."
 
Demokratska zajednica Hrvata