Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji proslavilo praznik hrvatske zajednice - Dan Ivana Antunovića: Ines Vojnić učenik generacije

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji proslavllo je 20. lipnja praznik hrvatske zajednice - Dan Ivana Antunovića u Subotici.  


Dan Ivana Antunovića – narodnog preporoditelja, jedan je od četiriju praznika hrvatske zajednice u Republici Srbiji, koji se vezuje za prosvjetu i obrazovanje na hrvatskom jeziku, budući da je biskup Antunović za života nesebično, duhovno i materijalno, pomagao školovanje mnogih učenika.
Hrvatsko nacionalno vijeće u Srbiji je u proteklom periodu u okviru proslave Dana Ivana Antunovića dodijelilo nagrade i priznanja najuspješnijim učenicima koji se školuju na hrvatskom jeziku u Srbiji.
I ove godine je održana svečana akademija na kojoj su nagrađeni učenici koji pohađaju nastavu na hrvatskom jeziku.
Priznanje „Crvena kravata“, koje se dodjeljuje učeniku generacije u kategoriji osnovnih škola, dobila je Ines Vojnić (OŠ „Matko Vuković“), „Crvena mašna“ za učenika generacije srednjih škola pripala je Luciji Vukov (Muzička škola Subotica), a „Crvena penkala“ za istaknutog pojedinca i njegov doprinos obrazovanju na hrvatskom jeziku dodijeljeno je knjižničarki Bernadica Ivanković.