Održana 13. književno-pjevačka večer Ikavica - govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih,bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata

HRVATI U SRBIJI
Typography

U subotu 26.11.2022.godine pred brojnom publikom održana je 13. književno-pjevačka večer "IKAVICA-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih,bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata" u Domu MKUD "Ady Endre" u Stanišiću. Organizator je bilo Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" Stanišić.  

Na manifestaciji su bila četii bloka.
Na šokačkoj ikavici nastupili su Anita Đipanov Marjanović iz Monoštora koja je recitirala pismu Željka Šeremešića i Kraljice Bodroga Kulturno-umjetničkog društva Hrvata “Bodrog” iz Bačkog Monoštora koje su otpivale tri pisme.
Na bunjevačkoj ikavici nastupio je Ivan Ivković Ivandekić iz Bajmoka koji je ispričao svoj skeč o Kati o kojoj piše u Hrvatskoj riječi i solist Marko Križanović iz Subotice koji je otpivao tri pisme  uz pratnju klavijaturiste.
Na hercegovačkoj ikavici nastupili su Ljiljana Bačlija iz Subotice koja je recitirala svoju pismu i Sinovi Hercegovine iz Širokog Brijega (BiH) koji su pivali gange i guslarsku pismu .
Na dalmatinskoj ikavici nastupila je književnica iz Beograda Ljljiljana Crnić koja je recitirala svoju pismu; muška  klapa KUD-a “VRILO” iz Obrovca Sinjskog sa tri pisme; Mia Sesartić iz Solina koja je pročitala dva sićanja iz ditinjstva; Marjan Kamber iz KUD “Kamen Bukovice” iz Obrovca koji je svirao na cvintari i diplama i otpivao dvi samačke pisme; Josipa Dević iz Subotice koja je pročitala jednu svoju pismu; Ivan Karan koji je pročitao pismu Zagoro Moja autora Ante Tešije koji zbog bolesti nije mogao doći; a program su završili reraši KUD “Vrilo” sa nekoliko rera.
 
Powered by WordPress.