Mons. dr. Andrija Anišić izabran za predsjednika Udruge bunjevačkih Hrvata "Dužijanca"

HRVATI U SRBIJI
Typography

U vjeronaučnoj dvorani župe sv. Roka u Subotici 22 ožujka održana je Izborna skupština Udruge bunjevačkih Hrvata "Dužijanca".   

Na početku skupštine okupljeni članovi su se minutom šutnje i molitvom sa zahvalnošću sjetili svojih članova Alojzija Stantića i Grge Bačlije, koji su preminuli od zadnje skupštine.
Slijedila je potvrda novih članova Udruge: vlč. Daniela Katačića, vlč. Tomislava Vojnića Mijatova, Ivice Sekereša, Zorice Ivković, Ane Dulić i Mirele Varga.
Na sjednici je kao gost sudjelovao i novi bajmački župnik, preč. Robert Erhard.
Osim redovitog dnevnog reda u kojem su predsjednik udruge Andrija Anišić i direktor Marinko Piuković izvijestili članove skupštine o radu Udruge od prethodne skupštine te financijskog izvješća, izvješće je podnio i Nadzorni odbor. U nastavku skupštine predstavljen je program Dužijance 2022. kao i druge planirane aktivnosti Udruge te proračun troškova za navedene programe.
U završnom dijelu skupštine Komisija u sastavu: Željka Vukovi, Jelena Piuković i Jašo Ivanković Radak predložili su dosadašnje vodstvo Udruge i za novi mandat u trajanju od četiri godine. Tako su za ponovo izabrani: mons. dr. Andrija Anišić za predsjednika, Marinko Piuković za direktora, Ljiljana Dulić za dopredsjednicu Udruge. Potvrđeno je imenovanje i dosadašnjeg Organizacijskog odbora u sastavu: mons.  Stjepan Beretić, Lazar Cvijin, Pavle Kujundžić, Dajana Šimić, Ivan Piuković, Marija Kujundžić i Miroslav Kujundžić.
Imenovani su i članovi Nadzornog odbora u sastavu: Grgo Kujundžić, Joso Anišić i Grgo Tikvicki.
 
Powered by WordPress.