Reagiranje Demokratske zajednice Hrvata na tekst Fondacije „Kapetan Dragan“

HRVATI U SRBIJI
Typography

Događaji iz ne tako davne povijesti uče nas da gdje noga Dragana Vasiljkovića, u širokim narodnim masama poznatog kao Kapetan Dragan ili KEP, kroči, ništa se dobrog ne sprema pristojnom svijetu, bili oni Hrvati ili Srbi.   

Dežurni nacionalisti-dušobrižnici s obje strane granice, uvijek su, pa tako i sada, spremno dočekivali ovakve nastupe i poentirali iz sitnih, dnevno-političkih razloga, šireći dalje netrpeljivost i sjećanja na nesreću naroda s ovih prostora.

Prividni, medijski ekshibicionizam Tomislava Žigmanova,  jednako je štetan po međuljudske i međunacionalne odnose u Subotici i Vojvodini kao i prisustvo Fondacije Dragana Vasiljkovića.
Ograđujemo se stoga od bilo kakvih pokušaja uvlačenja „srba“ i „hrvata“ u ovaj mali privatni rat koji Žigmanov trenutno vodi s Vasiljkovićem, uz najoštriju osudu pokušaja uvlačenja Demokratske zajednice Hrvata, te pojedinaca bliskih Demokratskoj zajednici Hrvata u iste, recikliranjem i prepakiranjem medijskih reagiranja iz ranijih godina. Neka dalja „prijateljska“ prepiska po ovom pitanju ostane prethodno pomenutom „dvojcu“ (rekli bismo, „sa kormilarom“).
 
U Subotici, 24.8.2021. godine
 
 Služba za medije DZH
 
Powered by WordPress.