Održane konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Vijeća DSHV: Goran Kaurić izabran za zamjenika predsjednika

HRVATI U SRBIJI
Typography

U utorak, 27. srpnja, u prostorijama „Spomen-doma bana Josipa Jelačića“ u Petrovaradinu održane su konstituirajuće sjednice Predsjedništva i Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini, čime su i formalno okončani izborni procesi.  

Prozivkom prisutnih članova Predsjedništva (14 od 17) i članova Vijeća (22 od 36) izvršeno je konstituiranje ovih najvažnijih tijela odlučivanja u DSHV-u između dviju Skupština.

U Predsjedništvo DSHVa na  XV. redovita skupština DSHV-a izabrani su: Mirko Ostrogonac iz Starog Žednika, Željko Pakledinac iz Vajske, Snežana Periškić iz Monoštora, Goran Kaurić iz Zrenjanina, Krunoslav Đaković iz Srijemske Mitrovice, Marin Piuković iz Subotice, Renata Kuruc iz Sonte, Goran Krnčević iz Novog Sada, Marica Stantić iz Đurđina, Mladen Petreš iz Tavankuta, Zoran Čota iz Sombora, Vladislav Horvacki iz Subotice, Ankica Jukić-Mandić iz Novog Sada i Dario Španović iz Srijemske Mitrovice
Na sjednici Predsjedništva predsjednik Žigmanovje, na temelju statutarnih ovlasti, iznio prijedlog kandidata za njegove najbliže suradnike – zamjenika predsjednika DSHV-a, dopredsjednike i tajnika. 
„Na temelju toga, slobodan sam predložiti za zamjenika predsjednika DSHV-a Gorana Kaurića, za dopredsjednike Mirka Ostrogonca, Zorana Čotu, Renatu Kuruc i Ankicu Jukić Mandić, a za tajnika DSHV-a Mladena Petreša“. Isti je prijedlog od strane 14 članova Predsjedništva i 22 člana Vijeća jednoglasno prihvaćen.
 
Powered by WordPress.