Maškare i maskembal 2020. u Golubincima

HRVATI U SRBIJI
Typography

Hrvatsko kulturno-umjetničko prosvjetno društvo (HKPD) Tomislav iz Golubinaca organiziralo je deseti put po redu tradicionalni prikaz običaja Golubinačkih maškara i maskenbal, koji je održan u subotu, 22. veljače, u sportskoj dvorani Osnovne škole 23. oktobar u Golubincima.   

U programu  je nastupio tamburški orkestar " Vila " iz Novog Sada, orkestar " Hladni gemišt " iz Golubinaca i plesne škole " Feniks " iz Osijeka. Program je nastavljen u nedjelju 23. veljače manifestacijom Karneval na ulicama Golubinaca.   
Društvo tijekom veljače organizira maskenbal Golubinačke mačkare, tradicionalne premundurene dane u Golubincima. Ujedno se biraju i najbolje napravljene maske koje se nagrađuju. Nekoliko godina unatrag Društvo organizira i karneval na kojemu sudjeluje više stotina maskiranih sudionika organiziranih u skupine istih maski i u karnevalskoj povorci prolaze ulicama Golubinaca. Običaj Mačkara i Karnevala iz godine u godinu privlači sve više posjetitelja, a Golubinci su prepoznatljive po tom običaju.
HKPD Tomislav priređuje i manifestacije: Večeri i noći Ilije Žarkovića, Godišnji koncert HKPDa Tomislav, Božićni koncert
 N R.
 
Powered by WordPress.