30 godina postojanja i rada ansambla "Hajo" iz Subotice

HRVATI U SRBIJI
Typography

Koncert povodom 30 godina postojanja i rada ansambla "Hajo" iz Subotice održao se 2. prosinca 2018. U Subotici u dvorani Tehničke škole „Ivan Sarić“. Stanko Šarić i Antonija Piuković nastupili su na koncertu kao gosti.     

Ansambl "Hajo" iz Subotice utemeljen je 1988. godine, a ove godine slavi 30 godina postojanja i rada. Jedan je od rijetkih orkestara koji se profesionalno bave tamburaškim glazbom, s ciljem očuvanja tradicionalne tamburaške glazbe i stvaranje novih autorskih skladbi.              
Sudjelovali su na brojni m festivalima, gdje su osvojili nagrade, kao što su Tamburica Fest Festival Zlatna tamburica (Novi Sad), Festival Bunjevački pisama (Subotica), Festival Šokacke pisme (Županja), Tamburaški festival Čanad (Rumunjska) i mnogi drugi.
Orkestar je obilježio 25-tu obljetnicu izdavanjem autorskog cda pod naslovom "Evo opet šorom vranci jure“, koji je objavio Croatia records. Povodom 30-te obljetnice rada i postojanja izdali su autorski cda pod naslovom "Tu su moji dobri ljudi, tu su moje uspomene“, koji je objavio Croatia records.
Uskoro možete pogledati ovdje video uradke s koncert povodom 30 godina postojanja i rada ansambla "Hajo" iz Subotice.    
 
Powered by WordPress.