XXVII. Izložba božićnjaka u Subotici

Kultura
Typography

Tradicionalna Izložba božićnjaka, koju Katoličko društvo „Ivan Antunović“ organizira već 27 godina zaredom, otvorena je u ponedjeljak 11. prosinca 2023. godine u vestibulu Gradske kuće u Subotici.  

Na otvorenju se okupio veoma velik broj posjetitelja od najmlađih koji su bili vrtićkog uzrasta do onih najstarijih koji su još mogli doći. I u samoj izradi božićnjaka sudjelovali su i djeca i odrasli i žene i muškarci. Izloženo je četrdesetak božićnjaka. Izložba se može pogledati do petka 15. prosinca.
U programu je nastupio dječji zbor „Raspjevane zvjezdice“ koji djeluje u okviru Hrvatske glazbene udruge „Festival bunjevački pisama“. Zbor je, uz pratnju festivalskog orkestra, izveo pjesmu autorice Josipe Dević „Volim Advent“, te poznatu božićnu pjesmu „Djetešce nam se rodilo“. Za nastup ih je uvježbala i pripremila Marina Piuković.
Izložbu je otvorio vlč. Vinko Cvijin, župnik subotičke župe Uskrsnuća Isusova.
Izložbu je i ove godine u suradnji s brojnim pojedincima, vrtićima, školama i udrugama kulture organizirala Jelena Piuković, pročelnica Etnološkog odjela „Blaško Rajić“ pri Katoličkom društvu „Ivan Antunović“ iz Subotice.
Organizaciju Izložbe pomogao je Grad Subotica.Josip Štefković