UBH „Dužijanca“ poziva na ovogodišnju manifestaciju „Dužijanca“ u Mostaru

Kultura
Typography

Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ poziva sve Bunjevce koji priznaju svoju pripadnost hrvatskom narodu i koji vole i cijene svoje hrvatsko porijeklo da nam se pridruže i budu sudionici na ovogodišnjoj manifestaciji „Dužijanca“ u Mostaru  

Podvikuje bunjevačka vila:
oj Bunjevče probudi se sada...
Nek se znade da Bunjevac živi!
PROGLAS SVIM BUNJEVAČKIM HRVATIMA U SVIJETU
Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ poziva - putem društvenih mreža i svih medija - sve Bunjevce koji priznaju svoju pripadnost hrvatskom narodu i koji vole i cijene svoje hrvatsko porijeklo da nam se pridruže i budu sudionici na ovogodišnjoj manifestaciji Dužijanca u Mostaru. 
Okupimo se u našoj prapostojbini, u našem „starom kraju“ da iskažemo svoje poštovanje našim precima koji su živjeli u tim krajevima i koji su se prije puno godina odatle raselili po čitavom svijetu. Jedna veća skupina je 1686. odselila i na plodnu Bačku ravnicu. Mi, njihovi potomci, organiziramo ovaj skup radosno i ponosno. 
Mnogi će, vjerujemo, tih dana biti na odmoru negdje u blizini ili na hodočašću u Međugorju pa će nam se stoga moći priduruži a voljeli bismo da nam se netko pridruži i planirano, s namjerom, da nas bude više na toj jedinstvenoj manifestaciji.
 Napunimo se ponosom i u zajedništvu očitujmo svoju vjernost Bogu i Katoličkoj crkvi, svom hrvatskom narodu i bunjevačkom rodu.
Prilažemo i nacrt predviđenog programa u okviru manifestacije „Dužijanca u Mostaru“.
Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ - Subotica
DUŽIJANCA U MOSTARU
21.-23. srpanja 2023.
Svi Bunjevci svjesni svog hrvatskog porijekla spremaju ove godine pohoditi organizirano svoj stari zavičaj, svoj “stari kraj”, svoju prapostojbinu. U cilju poticanja hrvatskog kulturnog zajedništva - jedinstveni u nastupima - okupit će se ondje Bunjevci iz Bačke, iz Mađarske te iz senjskog i ličkog kraja u R. Hrvatskoj.  Tim povodom organiziramo manifestaciju “Dužijanca u Mostaru” koja će se održati od 21. do 23. srpnja ove godine prema priloženom programu.
 
Udruga bunjevačkih Hrvata „Dužijanca“ - Subotica
 
Powered by WordPress.