Slikarica Josipa Križanović obilježila dvadest godina rada

Kultura
Typography

U Subotici je 3. listopada u Galeriji Otvorenog univerziteta otvorena izložba slikarice Josipe Križanović kojom je obilježila dvadest godina rada.  

Mirjana Merković Kosanović: “Pita me fb o čemu razmišljam, pa da mu odgovorim: upravo se vratih sa samostalne izložbe slika Josipa Križanović. Preplavljena sam utiscima. Boje koje greju srce i unose mir, sklad na slikama i majstorstvo u radu, ne daju se rečima preneti. Kao i u svemu, neko voli da slika (kao ja), neko zaista ume (i njima duboki naklon), a neko rasprostire dušu na platno, kao Josipa.”

Josipa Križanović je slikarica iz Subotice, članica je likovne sekcije Hrvatskog kulturnog centra „Bunjevačko kolo““. Do sada je izlagala na preko 60 izložbi u zemlji i inozemstvu, a od 2016. organizira slikarsku kolonija ˶Prijateljiʺ. Osvojila je prvu nagradu za ulje na platnu "Drvo” na izložbi "Žene slikari" u Majdanpeku koja se održava od 2003. godine, a sudjelovalo je preko 2,5 tisuće umjetnica iz 20 zemalja. Sudionice izložbe su isključivo žene.