Održana 83.Dužionica u Somboru

Kultura
Typography

Centralna proslava 83. Dužionice koji je organizirao HKUD "Vladimir Nazor" Sombor a održana je u nedjelju 23.srpnja, 2017. godine. Nakon okupljanja učesnika i gostiju u Hrvatskom domu, svečana povorka je krenila ka župnoj crkvi Psv. Trojstva gdje je na koncelebriranoj svetoj misi koju je predvodio beogradski nadbiskup Stanislav Hočevar posvjećen kruh od novoga žita.       

 

                       

Nakon ovoga najsvječanijega čina Dužionice, defile se na čelu sa bandašicom Lidijom Đuran i bandašem Mario Kirasićem, uputio se glavnom ulicom ka zgradi Županije gdje se u Velikoj dvorani predao posvjećeni kruh predsjedniku Skupštine grada Sombora. 
U pratnji tamburaša svečana povorka se vratila u Dom gdje je za sve učesnike i goste pripremljen risarski ručak. Prije ručka nazočnima se obratio predsjednik Društva Mata Matarić koji se uz pozdrave nazočnima, za suradnju posebno zahvalio gradonačelniku grada Obrovca dr. Anti Županu te KUD-u „Filipovčice“ iz Komletinca. 
Na 83. Dužionici u Somboru nazočili su predsjednik HNV dr. Sc. Slaven Bačić, presjednik Skupštine grada Sombora dr. Zoran Parčetić sa suradnicima te predsjednici i predstavnici kulturno umjetničkih udruga sa kojima surađuje HKUD "Vladimir Nazor".
 
         Knjiga o ocu Gerardu
Kao uvod u završnicu 83. Dužionice, 21. srpnja, 2017. god. u velikoj dvorani HKUD "Vladimira Nazora" je odražano književno veče. 
U suradnji sa Katoličkim društvom „Ivan Antunović“ iz Subotice predstavljena je knjiga o. Ante Stantića OCD o sluzi Božjemu karmelićaninu ocu Gerardu Tomi Stantiću.
O autoru i knjizi govorili su msgr. Stjepan Beretić, o. Mato Miloš OCD vicepostulator te vlč. Dr. Ivica Ivanković Radak predsjednik Društva "Ivan Antunović".
Nakon promocije uz muzičku pratnju mladih članova tamburaške sekcije nazočnima su predstavljeni Lidija Đuran i Mario Kirasić, bandašica i bandaš 83. Dužionice.
 
Hrvatske novine vijesti
Powered by WordPress.