Izbori 2023.: Proglašena izborna lista "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini

Vijesti
Typography

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) izlazi na izbore za narodne poslanike Narodne skupštine Srbije raspisanim za 17. prosinca 2023. godine. u koaliciji pod nazivom "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini".  

 
Republička izborna komisija na sjednici održanoj 10. studenog proglasila je izbornu listu "Usame Zukorlić - Ujedinjeni za pravdu - Stranka pravde i pomirenja - Bošnjaci Sandžaka - Tomislav Žigmanov - Demokratski savez Hrvata u Vojvodini" koja ima položaj nacionalne manjine. Izborna lista, koja će se na glasačkom listiću za parlamentarne izbore nalaziti pod rednim brojem 8, broji 65 kandidata i kandidatkinja.
Kandidati  DSHV-a za izbore za republički parlament su: Nataša Stipančević, koja je na 4. mjestu, Tomislav Žigmanov, koji je na 11. mjestu, Mirko Ostrogonac je na 32. mjestu, Slavko Benčik, koji je na 38. mjestu,  Josipa Vojnić Tunić koja je na 39. mjestu, Marica Stanić je na 44. mjestu,  Goran Kaurići je na 51. mjestu,  i  Zoran Čota koji je na 53 mjestu.