Savez bačkih Bunjevaca podržao kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije

Vijesti
Typography

Savez bačkih Bunjevaca (SBB) podržava izbornu listu Srpske napredne stranke (SNS) na republičkim izborima, kao i kandidaturu Aleksandra Vučića za predsednika Srbije, izjavio je  predsjednik  stranke, Mirko Bajić. 

Naveo je da je bio je pozvan da čini neku od izbornih koalicija stranaka nacionalnih manjina, ali su procenili da to ne rade zato što je prioritet da podržati listu SNS-a. Kada je reč o Subotici, podseća da postoje dve manjinske liste, jedna je lista Saveza vojvođanskih Mađara, a druga je lista koalicije Zajedno za Vojvodinu.

„Pozdravljamo odluku SVM-a da samostalno izlaze na republičke izbore i želimo da im zahvalimo na podršci koju su dali Aleksandru Vučiću, kandidatu za predsednika Srbije“, kaže Bajić.
Prema njegovom mišljenju, druga manjinska lista Zajedno za Vojvodinu „u osnovi i nije manjinska lista“.
„To je pokušaj izigravanja prilike da se na manjinskoj listi ne mora dobiti cenzus, a da je u stvari reč o istoj onoj listi koja je postojala i na ranijim izborima sa Ligom socijaldemokrata Vojvodine i Vojvođanskom partijom“, smatra Bajić. Nemamo ništa protiv da oni koji je za Vojvodinu republiku glasaju za tu listu, kaže Bajić i dodaje da je ova stranka protiv toga i pozivaju „da se za takvu listu ne glasa“
Powered by WordPress.