Nagrada „Antun Gustav Matoš“ za najbolju knjigu poezije Hrvata iz Vojvodine pripala je knjizi "Nepodnošljiva lakoća umiranja"

Vijesti
Typography

Za nagradu „Antun Gustav Matoš“ natječu se knjige pjesnika Hrvata iz Vojvodine, bez obzira na mjesto gdje žive, koje su objavljene na hrvatskom jeziku ili na nekom od njegovih dijalekata.  Trijenalna nagrada za najbolju knjigu poezije „Antun Gustav Matoš“ za razdoblje 2017. – 2019. pripala je knjizi Nepodnošljiva lakoća umiranja, autora Franje Kašika Bertrona. 

 
Da podsjetimo da je Povjerenstvo  donijelo odluku da za trijenalnu nagradu za najbolju knjigu poezije „Antun Gustav Matoš“ za razdoblje 2017.-2019. u uži uđe sljedećih pet knjiga:
1. Radović, Ljerka, Refleksija nutrine : pjesme, Hrvatsko kulturno-umjetničko-prosvjetno društvo „Stanislav Preprek“, Novi Sad, 2017.
 
2. Rudić, Blaženka, Povratak iskonu, 2. izd., Katoličko društvo „Ivan Antunović“ i sestre dominikanke, Kongregacija svetih anđela čuvara, Subotica, 2017.
 
3. Vasilj, Ljiljana, Dogodine u Vukovaru, Ćirilometodska knjižara, Zagreb, 2017.
 
4. Kašik Bertron, Franjo, NLU Nepodnošljiva lakoća umiranja, NIU „Hrvatska riječ“, Subotica, 2019.
 
5. Šeremešić, Tihomir, [autor fotografija Tihomir Šeremešić], Ključ sedmog neba, T. Šeremešić, Sombor, 2019.
 Trijenalna nagrada za najbolju knjigu poezije „Antun Gustav Matoš“ za razdoblje 2017. – 2019. po odluci povjerenstva pripala je knjizi Nepodnošljiva lakoća umiranja, autora Franje Kašika Bertrona u nakladi Novinsko izdavačke ustanove „Hrvatska riječ“, koja je tiskana 2019. godine.
 Nagrada „Antun Gustav Matoš“ za najbolju knjigu poezije za razdoblje 2017.-2019. je uručena u okviru manifestacije „Dani hrvatske knjige i riječi: dani Balinta Vujkova“ 9. listopada 2020. 
 
Powered by WordPress.