Polomljeni prozori i četiri "S" na Hrvatskom domu u Novom Slankamenu

Vijesti
Typography

Na sjedištu Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva "Stjepan Radić" u Novom Slankamenu, nepoznate osobe noćas su polomile prozore i na fasadi zgrade ispisale četiri slova "S", naveo je Demokratski savez Hrvata u Vojvodini (DSHV) na svojoj facebook stranici.  

"Noćas je Hrvatski dom u Novom Slankamenu, sjedište mjesnog Hrvatskog kulturno-prosvjetnog društva "Stjepan Radić", bio meta vandalskog napada. Zaprepašteni nasiljem, najoštrije osuđujemo ovaj čin", naveo je DSHV na svojoj fecebook stranici.
DSHV je pozvao nadležne institucija da adekvatno reaguju, otkriju počinitelje i izvedu ih pred lice pravde.
 
Ministarstvo unutarnjih poslova navodi u izjavi da su njeni pripadnici u Inđiji uhitili R.V. (51) zbog sumnje da je počinio kazneno djelo nacionalne, rasne i vjerske mržnje i netrpeljivosti.
Kako se navodi u izjavi MUPa, sumnja se da je R.V. u ponedjeljak uveče oko 23 razbio razbio prozore na objektu koji pripada Hrvatskom kulturno-prosvetnom društvu "Stjepan Radić" u Novom Slankamenu.
Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 sati, nakon čega će biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Srijemskoj Mitrovici.
 
Powered by WordPress.