Najava manifestacije „Ikavica-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“ u Stanišiću

Vijesti
Typography

Književno pjevačka manifestacija „Ikavica-govor hercegovačkih, dalmatinskih, ličkih, bosanskih, šokačkih i bunjevačkih Hrvata“ po deseti put se održava 30. studeni, sa početkom u 18 sati u Domu  MKUD „Ady Endre“ u Stanišiću u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Vladimir Nazor" (HKD).   

   

Kao i prethodnih godina planiramo sudjelovanje ponajboljih recitatora i pivača-solista, etno grupa, tamburaških sastava na ikavici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Srbije.
Na manifestaciji će biti pročitana i prvonagrađena pisma pristigla na naš natječaj.
Poželjan je dolazak izvođača i publike (koja to ima) u narodnim nošnjama, jer želimo pokazati ne samo bogatstvo i različitost ikavice (koja je svehrvatska) već i lipotu i različitost narodnih nošnji.
XI. Saziv međunarodne likovne kolonije "Ivan Gundić Ćiso-Dalmata"
XI. Saziv međunarodne likovne kolonije "Ivan Gundić Ćiso-Dalmata" u organizaciji Hrvatskog kulturnog društva "Vladimir Nazor" iz Stanišića održat će se u subotu 30.11.2019. u Domu MKUD "Ady Endre" u Stanišiću. Otvaranje kolonije je u 8,30 sati.
Sudjelovat će 15 akademskih i amaterskih umjetnika iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Srbije...Umjetnici će raditi tehnikama ulje na platnu,akril na platnu, batik na svili, pastel, slama,duborez u drvetu.
Hrvatsko kulturno društvo "Vladimir Nazor" iz Stanišića
 
Powered by WordPress.