Početak rada „Apoteka“ Subotica koje su uzete u najam za dva tjedna

SUBOTICA U SRCU
Typography

Na šestoj sjednici Skupštine grada Subotice, održanoj 4. veljače 2021. u Velikoj vijećnici Gradske kuće, usvojeno je 27 točaka dnevnog reda. Vijećnici su usvojili Odluku o stavljanju izvan snage Odluke o pokretanju postupka za realizaciju javno-privatnog partnerstva s elementima koncesije za financiranje, revitalizaciju, upravljanje i obavljanje farmaceutske djelatnosti u gradu Subotica u kome „Apoteka“ Subotica trenutačno obavlja farmaceutsku djelatnost.  

Uz podsjećanje na alarmantno stanje u Apotekarskoj ustanovi „Apoteka“ Subotica i žurnost rješavanja tog problema, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić rekao je,  obraćajući se nazočnima u Velikoj vijećnici Gradske kuće povodom ove točke dnevnog reda, da se prate daljnji potezi Apotekarske ustanove „Galen pharm“ s kojom je „Apoteka” Subotica krajem prošle godine zaključila Ugovor o najmu 20 poslovnih prostora – ljekarni koje su u javnom vlasništvu Grada Subotice, na razdoblje od 15 godina.
„Trenutačno je u postupku dobivanje dozvole od Povjerenstva za zaštitu konkurencije Republike Srbije koja izdaje rješenje o odobravanju koncentracije, to jest kontrola kojom se sprječava monopol na području lokalne samouprave i kojim se odobrava koncentracija 20 ogranaka koje su uzeli u najam. Izmirene su sve obveze, čeka se rješenje. Usporedo s izdavanjem ovoga rješenja, kod Zdravstvene inspekcije pokrenuli su pribavljanje rješenja da ogranci mogu poslovati,  te da ispunjavaju zakonom propisane uvjete. Ova dva rješenja predaju se RFZO-u kojima će se izvršiti aneks ugovora o poslovanju, kako bi mogli izdavati i lijekove na recept“, rekao je gradonačelnik Bakić.
Naglasio je da je obavljen razgovor sa zaposlenim medicinskim osobljem i nemedicinskim radnicima, da su svi medicinski radnici prihvatili uvjete „Galen pharma“ te da se trenutačno rješava status nemedicinskog osoblja.
„Obilaze prostore ogranaka radi uređenja, kako bi odmah mogli ući u prostore koji ispunjavaju uvjete, a tamo gdje uvjeti ne udovoljavaju prijeći će se rekonstrukciji. Početak rada ogranaka očekuje se za dva tjedna. U 'Apoteci' Subotica ostala su tri ogranka: sjedište 'Apoteke' u Matije Gupca 26, u Braće Radić 118 i na Kelebiji. Ogranak na Kelebiji ne radi jer nema dozvolu zdravstvene inspekcije, jer nažalost nema dovoljnu propisanu kvadraturu, što je minimum 40 kvadratnih metara. Sve sumnje i dezinformacije, kojih je bilo, otklonjene su. I vi i javnost bit ćete i ubuduće o svemu na vrijeme obavješteni i to će biti princip rada ove vlasti“, poručio je gradonačelnik Bakić.
 
Powered by WordPress.