18. po redu „Interetno festival“ u Subotici

SUBOTICA U SRCU
Typography

U organizaciji Mađarskog kulturnog centra "Népkör", (MKC) 18. po redu „Interetno festival“ održaao se od 22. do 26. kolovoza u Subotici. „Interetno festival” je član Međunarodne organizacije CIOFFa  

Na Interetno festivalu tijekom pet dana nastupiilo je 950 izvođača i sudionika. Na festivalu su nastupilo 750 plesača iz 23 lokalne i sedam stranih plesnih skupina iz Bolivije, Kolumbije, Mađarske, Malezije, Rusije. Skoro 450 djece pokazalo je svoje umijeće na festivalu mađarskih dječjih sastava iz cijele Vojvodine, 80 glazbenika zabavljaalo je publiku svojim koncertima, uključujući i izvedbe Petera Novaka i Etnofon orkestra, dok je ansambl Ravnica bito stalni gosti festivala.
Kao i prethodnih godina, program se odvijao u Etnopolisu,  na glavnom trgu u Subotici i prostorijama MKC "Népkör",  a prateći događanja festivala uključuju sajam starih zanata, s preko 100 izlagača, vinara i raznih gastronomskih specijaliteta, međunarodno natjecanje i izložba radova koja su dobili naziv "Ex-Libris" i igraonica na otvorenom pod nazivom "Zlatna vrata".
Dio program 18. po redu „Interetno festival“ vam je dostižan na   https://youtu.be/ykgTF_VSwVo
Powered by WordPress.