Na 12 sjednici Skupštine grada Subotice donesena je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih

SUBOTICA U SRCU
Typography

U Velikoj vijećnici Gradske kuće 16. Studenog održana je 12. sjednica Skupštine grada na kojoj je usvojen Zaključak o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju budžeta grada Subotice za razdoblje od 1. siječnja do 30. rujna ove godine i donesena Odluka o izmjenama i dopunama Odluke o proračunu grada Subotice za 2017. godinu, kao i Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu lokalne samouprave grada Subotice za ovu godinu.        

 

                   

Na 12 sjednici Skupštine grada Subotice donesena je Odluka o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu lokalne samouprave grada Subotice za 2017. godinu. Ovom Odlukom o maksimalnom broju zaposlenih na neodređeno vrijeme u sustavu državnih organa, sustavu javnih službi, sustavu Autonomne pokrajine Vojvodine i sustavu lokalne samouprave za 2017. godinu, određeno je da maksimalni broj zaposlenih na neodređeno vrijeme za grad Suboticu, kao jedinicu lokalne samouprave, bude točno 2158.
Na temelju analize očekivanog ostvarenja prihoda i primanja, analize neophodnosti izmjene strukture rashoda i izdataka korisnika proračuna grada, obujam proračuna je predložen u visini od šest milijardi i 46 milijuna dinara. Ovim, drugim rebalansom obujam proračuna umanjuje se za 557,3 milijuna dinara, odnosno za 8,45 posto. Većina tih sredstava preusmjerena je za iduću godinu za financiranje nekoliko kapitalnih projekata.
Ovoj odluci prethodila je prva točka dnevnog reda koja se odnosila na donošenje Zaključka o prihvaćanju Izvješća o ostvarenju budžeta grada Subotice za prvih devet mjeseci ove godine . U razdoblju siječanj-rujan 2017. godine proračun grada Subotice raspolagao je sa sredstvima u visini od 3.923.409.227 dinara, što iznosi 59,23 posto planiranog godišnjeg obujma. Uspoređujući s istim prihodima i primanjima u odnosu na isto razdoblje prethodne godine, raspolagano je sa 4,02 posto više sredstava.
Hrvatske novine vijesti
 
Powered by WordPress.