Uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“ Subotice

SUBOTICA U SRCU
Typography

Podizanjem gradske zastave i svečanom sjednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obilježen je Dan grada Subotice, 1. rujna. Subotica proslavlja Dan grada 1. rujna, u spomen na 1779. godinu kada je doneta Povelja Marije Terezije, kojom je Subotica od varoši postao slobodan kraljevski grad.      

 

                    

Za istaknuto i trajno životno djelo kojim se pridonosi podizanju ugleda grada Subotice u tuzemstvu i inozemstvu, zvanje Počasni građanin dodijeljeno je dr. Andriji Peić Tukuljcu. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Subotice Bogdan Laban.
Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta djela koja značajno pridonose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti dobili su Csaba Paskó, rimokatolički svećenik, ravnatelj zbora i orkestra i glazbeni pedagog, Ivan Šarčević, slikar amater, i Lajos Vékony, likovni umjetnik i kritičar. Njima je diplome i plakete priznanja „Pro urbe“ uručio predsjednik Skupštine grada Tivadár Bunford. U ime nagrađenih zahvalio se dr. Andrija Peić Tukuljac.
Ova svečana sjednica Skupštine grada ostaće zabilježena osim što su svi nađrađeni svojim radom zaslužili priznanja i po mjerama sigurnosti koje dosada nisu primenjene prigodom ovako svečenaog trenutka.
Ostaje  "u zraku" pitanje iz kog razloga su primenjene i zbog koga?
Hrvatske novine vijesti
Powered by WordPress.