Ansambli Subotičkog tamburaškog orkestra ponovo zlatnog sjaja

SUBOTICA U SRCU
Typography

Na završenom 40. tom po redu Me]unarodnom festivalu tamburaške  koji je od 1. do 4. lipnja 2017 godine održan u Osijeku u konkurenciji 28 tamburaških orkestara učestvovao je Subotički tamburaški orkestar i Subotički tamburaški kvartet.           

 

                         

U konkurenciji od oko 800 tamburaša Subotički tamburaški orkestar je u takmičarskom programu izveo kompozicije:
1. Tihomila Vidošića OJ MORE DUBOKO
2. Tihomira Ranogajca NOKTURNO
3. Nikole Jaramazovića I KAD OSTARIM u izvedbi Marije Kovač dirigent je bila Marijana Marki.
Stručni žiri je njihove izvedbe ocenio sa 96,75 bodova od 100 mogućih što je najbolji rezultat u svojoj takmičarskoj kategoriji i zlatnom plaketom "TAMBURA PAJE KOLARIĆA SA VELIKOM POHVALOM" koja se dodeljuje za ovakav uspeh.
Subotički tamburaški kvartet je isto tako osvajač zlatne plakete "RAMBURA PAJE KOLARIĆA" sa osvojenih 94,5 poena od 100 mogućih. Ovaj kvartet sačinjavaju:
1. Ivana Mačković
2. Ivanković Radak Ivan
3. Sakač Ištvan i
4. Ivanković Radaković Lucija
Kvartet je izveo kompozicije:
1. Benjamina Britna PLAY FULL PIZZICATO
2.Tihomira Ranogajca d mol ČARDAŠI
3. Daniel van Goens SKERCO br 2 sa solitom Ivanom Mačković
Kvartet priprema i s njim radi Sonja Berta i Stipan Jaramazović.
Pored ovih priznanja u Suboticu je došla još jedna nagrada. Za najuspešnijeg dirigenta proglašena je Marijana Marki i njoj se dodeljuje PLAKETA ZLATNA DIRIGENTSKA PALICA.
Već nakon prve večeri (u četvrtak) na kojoj su nastupila oba ansambla bilo je puno iskrenih čestitki i oduševljenja njihovim muziciranjem.
Posle četvrte festivalske večeri (u nedelju) žiri je saopštio svoje rezultate i sada članovi orkestra imaju povoda za veliko slavlje
Subotički tamburaški orkestar će 20. lipnja u Velikoj vIJećnici Gradske kuće prirediti koncert i predstaviti subotičkoj publici programe s kojima su nastupili na festivalu u Osijeku.
Stipan Jaramazović
 
Powered by WordPress.