Otvorena „Čitaonica bunjevačke zajednice” u Subotici

SUBOTICA U SRCU
Typography

U okviru "Libreria kluba", pod okriljem Udruge građana "Regional", u utorak, 29. studeni, svečano je otvorena "Čitaonica bunjevačke zajednice". Projekt je podržan od strane Nacionalnog savjeta bunjevačke nacionalne manjine, a realiziran u suradnji s Udrugom građana "Bunjevački omladinski centar".   

 

                

„U  "Bunjevačkom omladinskom centru" imali smo čast da dobijemo poziv da budemo dio ovog divnog projekta u prostoru koji je naminjen za promoviranje nacionalnih manjina. Mi smo prvi počeli realizujemo naše planove, biće tu još nekoliko nacionalni manjina, a predstavljamo se našim izdanjima, knjigama, novinama, časopisima, ali i elektroničkim izdanjima.“, istakao je Boris Bajić predsjednik Udruge građana "Bunjevački omladinski centar".
Dragan Rokvić, organizator projekta ispred Udruge  "Regional", rekao je ovom prigodom: „Želimo da afirmiramo specifične posebnosti kulture i identiteta koje male nacionalne zajednice imaju. Bunjevačka zajednica je među prvima pokazala interes, a slijede nove čitaonice drugih zajednica. Cilj nam je da čitamo knjige, njegujemo poeziju, sve forme izražavanja i ispoljavanja kulture, osobenosti koje nacionalne zajednice njeguju, a nadamo se da se nalazimo na početku jednog zanimljivog puta. Radit ćemo kroz radionice, tribine, promocije, okrugle stolove, a najvažnija radionica biće radionica duha.“
Hrvatske novine vijesti
Powered by WordPress.