Kolumne

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Nepristajati na zlo

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 813
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

Ne smijete jeftino dozvoliti da na zlo pristajete, jer je to previsoka cijena za nešto čega nema, što ne postoji, a skupo se plaća i to osobnim životom. I vidjeti ćete kako odbijajući pristanak uz njega, njegov lažni i prozirni sjaj polako opada, njegovo otrovno dejstvo slabi, a jača dobro u vama   

 

                 

        Piše: Marina Klara Gerbicz

         

 

Samaričani i samaričanke, od srca dragi prijatelji, ljubljeni moji čiste duše, postojanog duha i plemenitog srca, voljeni u Kristu Isusu, predivna, predana, dostojanstvena i časna braćo i sestre, odani sužnji Gospodnji, premili vjernici, Hvaljeni Isus i Marija! Mir vama!

Već evo u prvoj svojoj rečenici sam vam se obratila potpuno otvorenog srca, jer osjećam i smatram da ste i vi posve otvoreni dok čitate ovaj tekst te da iz vas dobrota i neobična svjetlost izbija. Pa čak i ako je na izgled ta svjetlost  ,nekima od vas i osjenčena, ona je ipak unatoč svemu toliko jaka i prisutna da i kroz ove guste krošnje snažno prodire i dopire do mene kao i do najudaljenijih duša ove naše smutljive, konfuzne, surove, tužne i opake Galaksije, baš poput nekih toplih zraka sunca koje obasjavaju sve dijelove. Ta jarka svjetlost duginih boja prodire izravno u srce svih onih čiji duh nije imun da ju ne primjeti, jer duhovi takvih osoba se naprosto sami prepoznaju, spoznaju i u najvećim dubinama svoga srca osjećaju. 

         

 Nikada ne bi trebalo pristajati na zlo 

 Ovaj članak i nije tako lijep poput nekih blistavih duša, ali je lijepa namjera te se u ime toga s povjerenjem iskreno i nadam i želim da će biti na korist svima onima koji će ga toplo prigrliti. Naime, ne pristajati na zlo znači da ne treba zlo prihvatati, da ne treba zlo braniti, da ne treba na zlo nagovarati, da ne treba u zlu učestvovati, da ne treba zlo savjetovati, da ne treba zlo misliti, govoriti, činiti ili propuštati ga spriječiti, da ne treba zlo hvaliti, veličati, da ne treba na zlo pristajati na bilo koji način, iz bilo kojih pobuda, radi bilo koga, čega i iz bilo kojeg razloga, nikada. Nikada ne bi trebalo pristajati na zlo i trebalo bi ga na vrijeme prepoznati, spoznati i izbjeći, kažem trebalo bi. No, naravno to uvijek i nije tako lako, jer je zlo samo po sebi istina na oko veoma ugodno, zanosno, primamljivo, prelijepo, privlačno, ali je zato ipak njegov ukus nakon što se proba jako gorak, neprobavljiv, opor, kisel, žestok, otrovan, ma jednom riječju smrtonosan. 

 Stoga, i ako je taj plod na prvu zamaman ne treba ga i ne smijemo ga ubrati, jer ako ga uberemo budimo sigurni da će nam se odmah u ruci i osušiti baš poput neke ubrane suhe smokve ili pak suhe šljive, jer sjeme tog ploda uopće nije plodno. Ne treba pristajati na zlo pa makar se nekome to i ne svidjelo, pa makar ušli i u potrebnu goruću raspravu. Ne treba pristajati na nemire u koje nas netko žarko želi uvući. Jednostavno ne treba pristajati na nikakve kompromise koji su podložni zlu, na razdore, prevare, povrede, laži, osvete, razvrate, poroke, krađe, blud, razvode, ubistva, nečednost, raskalašenost, mračna mjesta podobna poput Sodome i Gomore radi ispraznog prolaznog užitka i zabave, na nevjeru, sotonske zamke iz New Age-a isl. 

 Ne treba svoje ni tuđe zlo hvaliti, savjetovati nekoga da ga čini, ne opomenuti nekoga da ga ne čini, ne utjecati na nekoga i probati ga od zla spasiti, podržavati nečije zlo i time pristajati na njega i tako sve dublje tonuti. Zaista ne treba pristajati na zlo bilo koje vrste, nego se treba zlu čvrsto oduprijeti. Zlo treba odbiti. Zlo treba iz kontrolirati. Zlo treba pobijediti u odlučnoj borbi protiv njega. Zlo treba prigušiti i nadjačati, na zlo treba odgovoriti. Zlu se treba svim silama suprotstaviti. 

 Ne smijete jeftino dozvoliti da na zlo pristajete, jer je to previsoka cijena za nešto čega nema, što ne postoji, a skupo se plaća i to osobnim životom. I vidjeti ćete kako odbijajući pristanak uz njega, njegov lažni i prozirni sjaj polako opada, njegovo otrovno dejstvo slabi, a jača dobro u vama. Jer Istina zauvijek ostaje, a zlo ne traje vječno, i bilo kada se pokaže i prestaje. Zato ne dajte se omesti ni smesti, ne dajte se drugim lažnim morima privući i namamiti, u kojima morski psi nadnaravno ne miruju. Premili čitatelji i čitateljke, „Ne pristajati na zlo“! Budite pametni i slobodni da birate uvijek dobro kao što to i jeste. Ispišite vašu životnu priču s pomoću Božjom jednim voštanim čarobnim perom dobrote, pravednosti, iskrenosti i poštenja. Toplo vas sve od sveg srca pozdravljam, grlim, ljubim i blagoslivljam. U Ime Boga Oca, Sina i Duha Svetog, i u Ime Majke Marije, Mir vama!                                                                                                    

„Kroz tople zrake Sunca, Bog nas blagoslivlja.“

 

0

Comments