Kolumne

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Dva puta, dva izbora

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 558
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

Samo je jedna Slika originalna, dok je druga samo uspješna kopija, samo su jedna prednja Vrata dok su druga stražnja, samo je jedan pobjednički Tim dok je drugi gubitnički, 

samo je jedan Ulaz dok je drugi izlaz

Piše: Marina Klara Gerbicz                             

               

Prosvijetljeni građani Zemlje i državljani Neba, predrage moje sestre i braćo, Hvaljeni Isus i Marija! 

Evo nakon duže stanke s pomoću Božijom i s vašim dopuštenjem uzeh ponovno pero u svoje ruke, jer unatoč svim preprakama i teškoćama, te svakodnevnom teškom boju u kojem se svi neprekidno borimo, bio je to ipak moj put kojim sam već odavno svojevoljno i rado krenula, moj dušobrižnički izbor koji sam vjerno odabrala na našu, nadam se i vjerujem, uzajamnu spasonosnu izgradnju, a o čemu vam upravo u ovom članku i pišem, o dakle našim životnim putovima i izborima koje bezuvjetno donosimo. 

Dva puta, dva izbora naizgled tako jednostavno zvuče, ali zapravo u stvarnosti to uopće nije tako, jer je baš tu dvojakost tako prečesto zamršeno i prekomplicirano za riješiti. Dva puta, od kojih je samo jedan pravi dok je drugi krivi ili dva izbora od kojih je jedan dobar a drugi loš su radnje koje ljudska mudrost bez one tako potrebne nam Ljubavi i Božje mudrosti sama ne može ispravno riješiti. I tu trećeg puta jednostavno nema, treći izbor tu dapače ne postoji jer je od dvije stranice uvjek samo jedna Istina dok je druga laž dakle samo je jedan pravi put kroz zeleni val Ispravan, dok je drugi kroz crveni pogrešan. Ili je dakle crno ili bijelo, sive sredine tu nema, ne postoji i zato uvijek treba pažljivo razlučiti za kojom spoznajom potegnuti, koji put odabrati, koji izbor donijeti i za tim krenuti. 

 

Koji put odabrati, koji izbor donijeti?

Samo je jedna Slika originalna, dok je druga samo uspješna kopija, samo su jedna prednja Vrata dok su druga stražnja, samo je jedan pobjednički Tim dok je drugi gubitnički, samo je jedan Ulaz dok je drugi izlaz. Dakle samo je jedno od dvoje ispravno i zato treba pažljivo odabrati Svjetlo ili tamu, Vrhove ili nizinu, Vilu ili pak trošnu straćaru, Ljestve ili ponor, Rajski vrt ili paklenu baštu, Sunce ili kišu, Slatko ili slano, Mir ili nemir, Ljubav ili mržnju, Novo ili staro, Lijepo ili ružno, Dobro ili zlo, Božje kraljevstvo ili kaljužu, i trećega doista tu nema. 

Nemojte se bespotrebno zavaravati da je drugačije, da se može i jedno i drugo, malo tamo, malo vamo jer se dvojici gospodara nikako ne može služiti, ili se služi Jednom ili drugom, Bogu ili đavlu, na dvije stolice se ne može sjediti. 

I hvala Gospodinu da je tako, jer nas u suprotnom ne bi ni bilo ili barem ne onako kako je jedino ispravno. To dokazuje upravo ta sloboda izbora koju nam je On dao, ostavio u baštinu, na savjest čime nas je i zadužio. I zato o tome trebamo stalno razmišljati, stalno si posvješćivati, preispitivati se idem li zaista pravim putom ili pak krivim, jesam li napravio dobar izbor ili loš, jer to je braćo i sestre odveć važno. 

U posljednjim smo ovim teškim i opakim vremenima, plivamo u sumpornom uzavrelom jezeru iz kojeg izviru divlje zvijeri razvaljenih ralja koje izbacuju vatrene balončiće na nas, u bujici smo podmetanja, laži, divlje naravi, okultizma, nemorala, bluda, razuzdanosti, psovke, nevjere, zabluda, prljavštine, licemjerja, prevara, nečednosti, zavisti, sebičnosti, agresivnosti, svađa i svakoga drugog zla. I dok još nije odsviran taj kraj naše Utakmice potrebno se popravljati, biti ispravni kako bi primili sjajni Pehar slave. Ž

Đavo nikad ne spava, kao što znamo, stalno nas spopada i pokušava odvuć u svoje duboke ponore vječne muke, stalno radi na propast duša jer ne može podnijeti poraz a to je naš pravi put k Bogu, a ne njegov raskošni krivi, izbor Dobra a ne njegovog zla i zato se dok još možemo trebamo probuditi. A svi mi imamo istu šansu, isti početni start i imamo isti kraj, ali ćemo se razlikovati u potpunosti po tome ukoliko ne odaberemo iste čamce, a to su ispravni čamci Pravde koji se nalaze u luci u kojoj su smješteni i ostali neispravni čamci nepravde. A ako se i desi da krenemo istim čamcima, može se desiti da se na putu pokvare ili im ponestane benzina, stoga je vrlo bitno na vrijeme zastati na određeno Pristanište i popraviti taj kvar ili naliti benzin te ustrajno krenuti dalje. Da ne bismo slučajno ostali na sredini mora, zarobljeni i tako nestali, a kratak je rok vjerujte mi dragi prijatelji, pred istekom je i zato ne odugovlačite da ne bude prekasno. 

Odaberite sada odmah pravi Put, ako idete krivim popravljajte ga, izaberite pravi izbor a ne krivi, odaberite Boga a ne đavla, uski trnoviti prolaz a ne široki, ugodni, recite da Njemu, i ne bilo kojem grijehu, odaberite dobro i ostavite zlo, i požurite se hrabro jer kazaljke na velikom Satu samo što se nisu spojile.  

I nebojte se! Bog je sa svima nama i On nas sve neizmjerno ljubi i čeka!

Božji blagoslov u Jednom, Mariji i Kristu, i blagoslov Presvetog Trojstva sišao na vas i ostao zauvijek s vama! Volim vas sve od srca!

 

O MARIJO

 

O Marijo, Majko moja,

priznajem Ti sva sam tvoja.

Bez Tebe ne mogu ni jednoga trena,

i da se samo na čas udaljiš, bila bih izgubljena.

 

Marijo, Majko moja sveta,

brani me od zla ovoga svijeta.

Zaogrni me plaštem Svojim i štiti,

u Tvom toplom krilu se zauvijek želim skriti.

 

A ako na putu posrnem, Majko moja mila,

Ti me utješi i iz pepela digni,

u toj Svojoj brižnoj Majčinskoj punini.

 

Riječi ne mogu ni da opišu, Majko moja draga,

ljubav i hvalu za svu Tvoju presvetu slavu.

 

I ako ponekad posumnjam, Majko moja,

vodi me i čuvaj, jer sam posve tvoja.

 

Jako sam sretna, Majko moja sveta

što nam Te Bog za Majku dao.

I što Te tako mogu zvati,

Ti o premila i predraga Mati.

 

O Marijo, Majko moja

priznajem Ti, sva sam tvoja.

Bez Tebe ne mogu ni jednoga trena,

i zato zauvijek uz mene ostani da ne budem izgubljena.

O Marijo….

 

                                                                             

                                          Vaša sestra Marina Klara, pod Križem i u Križu!

Opširnije u mjesečniku HRVATSKE NOVINE broj 55 strana 15

0

Comments