Kolumne

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Nije me briga

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 1634
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

Priredila: Daliborka Skenderović: Ne treba ništa raditi, da biste bili slobodni. Ne treba prolazite ispitivanja. Ne treba nikome da se klanjate. Ne treba imati gurue. Potrebno je samo otpustiti. Sve ispustite.

Treba imati stav koji se izražava ovako: "Nije me briga.". Ali ne u sarkastičnom i arogantnom maniru, već s ljubavlju.

 

                    

 

Kada se vaši odnosi formuliraju po principu: "Neka svijet radi sa mnom šta hoće. Za mene nema nikakvog značaja, kroz kakvo ću iskustvo proći. Nije bitno, da li sam ja bolestan ili zdrav, bogat ili siromašan, sretan ili tužan. Sve to nema ni najmanjeg značaja." Kada počnete misliti tako, znači da ste na pravom putu.

Prestanite mislite toliko mnogo o sebi. Prestanite pokušavati tako silno da poboljšavate sebe. Ostavite sebe na miru. Priroda će se pobrinuti za vas. Uvijek ćete znati što da radite. Prestanite mislite o tome. Prestanite mislite o svom zdravlju, o svojoj životnoj situaciji i svojim odnosima s drugim ljudima. Kada prestanete mislite o ovim stvarima, oni će početi automatski se poboljšavaju i postat će bolji nego što ste mogli i zamisliti.

Ne pravite planove, po kojima ćete živjeti. Ne vjerujte da morate živite po nekom određenom obrascu. Da imate neki određeni prihod. Da imate neku određenu obitelj. Da živite u nekoj određenoj zemlji. Ostavi te stvari na miru. Sve će se samo pobrinuti za sebe. Ostavite sebe na miru. Ne borite se sa sobom. Ne borite sa sobom svaki put kada pomislite, kako nešto nije u redu ...

Slučajnosti ne postoje. Sve je ispravno baš tako kako jest. Pogreške ne postoje. Vi ste na pravom mjestu i prolazite kroz iskustvo koje je neophodno za vas. Nema ništa nepravilno.

Kada počnete shvaćate to, tada shvaćate da vas Univerzum ne kažnjava, da nema Bog koji vas kažnjava, da nema svijet koji je protiv vas. Stvari u vašem životu vam izgledaju slučajne, jer je to neophodno za vaš duhovno otkrivanje u tom trenutku.

Ono što izgleda loše, zapravo je skriveni blagoslov. Ono što izgleda dobro, može se ispostaviti da je štetno za vas.

Zato nikada ne treba osuđujete sebe. Vi samo trebate vjerujete providnosti. Kada imate dovoljno povjerenja, bit ćete sretniji prosto sami po sebi.

 

 

 

Opširnije u 42 broju  mjesečnika Hrvatske novine u pdf i tiskanom izdaju strana 21

0

Comments