Top Stories

Grid List

U petak 9. prosinca 2022., s početkom u 18 sati, otvorena je u vestibulu Gradske kuće u Subotici tradicionalna Izložba božićnjaka. Manifestacija je to koju Katoličko društvo „Ivan Antunović“ priređuje već više od četvrt stoljeća, točnije: od sada već daleke 1997. godine.  

U Domu kulture  u Sonti je KPZH „Šokadija“ organizirala 19. studenog 18. „Šokačko veče“.  

Pokrajinska vlada imenovala je Katarinu Čeliković za vršiteljicu dužnosti Zavoda za kulturu vojvođanskih Hrvata.  Na istoj sjednici Pokrajinska vlada je donijela Rješenje kojim dosadašnjem ravnatelju Tomislavu Žigmanovu prestaje dužnost, na osobni zahtjev

Oci su stari narodni i crkveni običaj vezan uz Četvrtu nedjelju došašća, a sačuvan je kod bačkih Hrvata.  

Četvrtu godinu za redom u nastavu na hrvatskom jeziku upisan je manji broj učenika

Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, odlukom apsolutne većine članova Vijeća, uz samo četiri suzdržana glasa, sudjelovat će na izvanrednim izborima za narodne zastupnike Narodne skupštine u okviru saveza manjinskih stranaka iz Vojvodine na izbornoj listi „Zajedno za Vojvodinu – Vojvođani“,  

Materice su stari narodni i crkveni običaj uz 3. nedjelje došašća, a sačuvan je među bačkim Hrvatima. Kod bačkih Hrvata sačuvan je običaj da nakon čestitanja majke djecu i ostale čestitare daruju posebno ukrašenom jabukom u koju se zabadaju kovanice, orasi, rupčići i slične sitnice.   

U Mirgešu pokraj Subotice 2003. godine osnovano je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Ljutovo“. Tamburaška sekcija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Ljutovo“ postoji od 2004 godine.       

 

                       

Piše: Mirko Paulić
Sezona rijaliti programa počinje, četiri od pet nacionalnih frekvencija imaće svako svoj rijaliti. Sve više sebe pitamo da li nam je potrebna kultura i tradicija? No u međuvremenu kao da se sve više i više novih rijalitija pojavljuje, jedan od mogućih novih je i rijaliti Izbori. 

Šahisti ŠK HAŠK Zrinjski iz Subotice su u nedjelju 8. svibnja startali u natjecanju Regionalne lige Subotica. 

Šahisti ŠK HAŠK Zrinjski iz Subotice su pobjedili u šestom kola Regionalne lige ŠK Bačka II u Pačiru 3/5 naspram 2/5 poena, a 9 kolu su nakon izgubljeniih sureta u 7 i 8 kolu pobjedili  ŠK  Gornji Breg 4/5 naspran 1/5.

Priopćenje za javnost Hrvatske udruge „Josip Vuković Đido“  

Prijavite se u koliko želite primati obavijesti o našim najnovijim vijestima: