Top Stories

Grid List

Već četrnaestu godinu zaredom nekoliko entuzijasta, predvođeni Ivanom Piukovićem, u posljednju nedjelju pred početak korizme organizira najljepše prelo na sjeveru Bačke, a i šire, „Prelo sićanja“.  

U organizaciji Hrvatskog kulturnog centra "Bunjevačko kolo"  27. siječnja  u sportskoj dvorani Tehničke škole "Ivan Sarić" održalo se „Veliko prelo 2024“.  

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ svake godine u siječnju obilježava obljetnicu smrti biskupa Ivana Antunovića po kome i nosi ime. Ovoga puta riječ je o 136. obljetnici. 

U nastavu na hrvatskom jeziku školske godine 2023./2024. u prvi razred upisano je 35 učenika u pet osnovnih škola:  

Oci su stari narodni i crkveni običaj vezan uz Četvrtu nedjelju došašća, a sačuvan je kod bačkih Hrvata.  

Četvrtu godinu za redom u nastavu na hrvatskom jeziku upisan je manji broj učenika

Materice su stari narodni i crkveni običaj uz 3. nedjelje došašća, a sačuvan je među bačkim Hrvatima. Kod bačkih Hrvata sačuvan je običaj da nakon čestitanja majke djecu i ostale čestitare daruju posebno ukrašenom jabukom u koju se zabadaju kovanice, orasi, rupčići i slične sitnice.   

U Mirgešu pokraj Subotice 2003. godine osnovano je Hrvatsko kulturno-umjetničko društvo „Ljutovo“. Tamburaška sekcija Hrvatskog kulturno-umjetničkog društva „Ljutovo“ postoji od 2004 godine.       

 

                       

Piše: Mirko Paulić
Sezona rijaliti programa počinje, četiri od pet nacionalnih frekvencija imaće svako svoj rijaliti. Sve više sebe pitamo da li nam je potrebna kultura i tradicija? No u međuvremenu kao da se sve više i više novih rijalitija pojavljuje, jedan od mogućih novih je i rijaliti Izbori. 

Na tablici Regionalne lige ŠK HAŠK Zrinjski nalaze se na 4 mjestu, sa devet osvojenih bodova. 

Šahisti ŠK HAŠK Zrinjski iz Subotice su u nedjelju 8. svibnja startali u natjecanju Regionalne lige Subotica. 

Šahisti ŠK HAŠK Zrinjski iz Subotice su pobjedili u šestom kola Regionalne lige ŠK Bačka II u Pačiru 3/5 naspram 2/5 poena, a 9 kolu su nakon izgubljeniih sureta u 7 i 8 kolu pobjedili  ŠK  Gornji Breg 4/5 naspran 1/5.

Prijavite se u koliko želite primati obavijesti o našim najnovijim vijestima: