Kolumne

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Šta ću prije

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 1469
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

Piše: Daliborka Skenderović: Kažu da svaki dan trebamo pojesti jednu jabuku, a i jednu bananu radi kalcijuma. Takođe i narandžu zbog vitamina C! I obavezno popiti jednu šolju zelenog čaja (bez šećera za prevenciju dijabetesa) za smanjenje masnoće u krvi!   

 

                              

 

Svakog dana moramo popiti dvije litre vode ( što udvostručuje vrijeme koje smo da sad provodili u toaletu) 

Svakog dana treba uzeti barem jedan bioaktiv ili jedan jogurt da biste imali sve dobre bakterije, za koje niko ne zna što su točno, ali ako se ne opskrbiš sa barem milion tih bakterija, vidjećeš!

Svakog dana jedan aspirin, za prevenciju infarkta, i jedna čaša crnog vina, takođe protiv infarkta. I jednu čašu bijelog, za nervni sistem! I jednu čašu piva, ne mogu da se sjetim za šta! Ako ih popiješ odjednom, međutim, možeš dobiti moždani udar, ali ne sekiraj se, nećeš ni primijetiti.

Svakog dana treba jesti zrnaste stvari. Mnogo, mnogo, gomilu zrnastih stvari. Potrebno je 4 do 6 dnevnih obroka, laganih, s tim da ne smiješ zaboraviti žvakati svaki zalogaj najmanje 36 puta. Tako da ti samo za jelo treba 5 sati!

E da, iza svakog jela trebalo bi oprati zube, tako da zube treba oprati i posle jabuke, bioaktiva, banana, posle zrnastih stvari. I tako sve dok imaš zube u ustima, s tim da ne zaboraviš zubni konac, masažu desni i ispiranje vodicom za usta. Bilo bi dobro srediti kupaonu, možda staviti unutra CD pleyer ili TV, jer s obzirom na vodu, zrnaste stvari i zube, provešćeš puno puno vremena unutra.

Treba spavati 8 i raditi preko 8 sati, plus 5 za jelo, to je 21. Ostaje ti 3 sata, ako nije gužva u saobraćaju. Prema statistikama, TV se gleda prosječno 3 sata dnevno. Sada to više ne možeš, jer svakog dana treba hodati najmanje pola sata (savjet: Nakon 15 min kreni nazad jel u protivnom pola sata postaje cio sat).

Treba njegovati prijateljstva, jer su poput biljaka, treba ih održavati svakodnevno 

Između ostalog, moraš ostati informiran, i čitati barem dvije dnevne novine i nekoliko nedeljnih, da bi imao kritički stav.

Seksati se treba svaki dan, ali bez upadanja u rutinu: Treba biti inovativan, kreativan i iznova osvajati. Za sve ovo treba vremena. 

Treba imati vremena i za dodir sa porodicom, pranje poda, suđa, veša, da ne govorimo o tome sta sve treba ako imaš djecu ili kućnog ljubimca.

Računica kaže da je za sve to potrebno minimalno 29 sati. Jedina mogućnost koja se nameće je raditi nekoliko stvari istovremeno!

 Tuširaj se hladnom vodom i drži usta otvorena, tako ćeš popiti dvije litre vode. Dok izlaziš iz kupatila s četkicom za zube u ustima, istovremeno se seksaj s partnerom koji istovremeno gleda TV i čita novine dok ti pereš pod.

Ostala ti je jedna ruka slobodna. Nazovi prijatelja i rodbinu. Popij vino nakon razgovora (trebaće ti).

No, ako ti je ostalo dva slobodna minuta, pošalji ovu poruku svojim prijateljima (koje treba paziti kao biljke) dok jedeš kašičicu meda, koja je vrlo korisna.

Sada vas pozdravljam, jer između jabuke, jogurta, piva, prve litre vode i trećeg obroka s dnevnom dozom zrnastih stvari, ne znam više sta trebam, ali moram hitno u kupaonu. 

Uštediću par minuta istovremeno perući zube

Opširnije  Hrvatske novine broj 40 u tiskanom i pdf izdanju strana 22

0

Comments