Top Stories

Potvrda-putovnica o cijepljenju protiv koronavirusa za slobodno putovanje unutar Europske unije trebala bi vrijediti od 17. ožujka, a vrijedit će samo za cjepiva čiju je učinkovitost utvrdila Europska agencija za lijekove (EMA), potvrdila je europska povjerenica za unutarnje poslove Ilva Johansson.

Ove godine korizma započinje ovu srijedu 17. veljače i traje do subote 3. travnja. Korizma se još zove i četrdesetnica.Smisao i sadržaj korizmenog vremena sažeto izražava Direktorij o pučkoj pobožnosti i liturgiji u kojem čitamo: „Korizma je vrijeme koje prethodi i oraspoložuje za slavlje Vazma. Vrijeme slušanja Božje riječi i obraćenja, priprave i spomena krštenja, pomirenja s Bogom te s braćom i sestrama, vrijeme češćega posezanja za ‘oružjem kršćanske pokore’: molitvom, postom i dobrim djelima.  

Tvorac prvog cjepiva protiv korone, Ugur Shahin, profesor na Sveučilištu Gutenberg i suosnivač biotehnološke tvrtke Biontek (BioNTech), vjeruje da ćemo se do ljeta vratiti u normalan život, piše Večernji list u subotu, koji je bio na predavanju i razgovarao sa poznatim znanstvenikom.  

Prijavite se u koliko želite primati obavijesti o našim najnovijim vijestima: