Top Stories

Svim pravoslavnim vjernicima od srca želimo sretan i blagoslovljen Uskrs, ispunjen mirom, zdravljem i obiteljskim zajedništvom. Želimo vam da nadolazeće blagdanske dane provedete u ozračju nade i radosti sa svojim bližnjima. Sretan Uskrs, Hristos vaskrse!  

Potvrda-putovnica o cijepljenju protiv koronavirusa za slobodno putovanje unutar Europske unije trebala bi vrijediti od 17. ožujka, a vrijedit će samo za cjepiva čiju je učinkovitost utvrdila Europska agencija za lijekove (EMA), potvrdila je europska povjerenica za unutarnje poslove Ilva Johansson.

Ove godine korizma započinje ovu srijedu 17. veljače i traje do subote 3. travnja. Korizma se još zove i četrdesetnica.Smisao i sadržaj korizmenog vremena sažeto izražava Direktorij o pučkoj pobožnosti i liturgiji u kojem čitamo: „Korizma je vrijeme koje prethodi i oraspoložuje za slavlje Vazma. Vrijeme slušanja Božje riječi i obraćenja, priprave i spomena krštenja, pomirenja s Bogom te s braćom i sestrama, vrijeme češćega posezanja za ‘oružjem kršćanske pokore’: molitvom, postom i dobrim djelima.  

Prijavite se u koliko želite primati obavijesti o našim najnovijim vijestima: