Grid List

Književno-teatarski kružok HKC ,,Bunjevačko kolo” izvest će predstavu ,,Avaške godine” po tekstu Milovana Mikovića u nedjelju, 29. siječnja 2023. godine, u 19.30 sati na sceni ,,Jadran” Narodnog kazališta Subotice. 

Hrvatski kulturni centar (HKC) "Bunjevačko kolo" vas poziva na „Veliko prelo 2023“ koje će se održati u subotu, 28. siječnja s početkom od 20 sati u dvorani Tehničke škole "Ivan Sarić" u Suboticii  

Katoličko društvo „Ivan Antunović“ u okviru manifestacije „Dani biskupa Ivana Antunovića“ poziva na sljedeća događanja:

Svima koji Božić slave po julijanskom kalendaru upućujemo iskrene čestitke.

Poštovani prijatelji! Sve što vam je tijekom 2022 donosilo patnju, slabost, ostavite za sobom.  

Jedno od temeljnih ljudskih prava je informiranje i širenje informacija o pitanjima od javnog značaja na svom materinjem jeziku. Ujedno, kao subjekt koji u medijima ima priliku izraziti svoje stavove o svemu što javnost treba znati.  

Novinska izdavačka ustanova „Hrvatska riječ“ prva je profesionalna institucija Hrvata u Srbiji, osnovana Odlukom Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine 2002. godine, s ciljem informiranja  pripadnika hrvatske nacionalne manjine na hrvatskom jeziku. 

Dana 15. siječnja 1992. godine sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu:  

"Nastavljamo zajedno raditi na boljem položaju Hrvata u Srbiji, kao i realizaciji projekata za očuvanje hrvatskog kulturnog i jezičnog identiteta",  

Znam Grade Sveti sve tvoje tajne, Znam Majku si zvao, A Otac ti ususret stigao   

Predsjednik Vlade Plenković izrazio je punu podršku predsjedniku Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini Tomislavu Žigmanovu i predsjednici Hrvatskog nacionalnog vijeća Jasni Vojnić uoči izbora u Hrvatskom nacionalnom vijeću te pozvao sve pripadnike hrvatske manjine da se na Popisu stanovništva u Srbiji slobodno izjasne i potvrde svoju pripadnost.   

Lista "Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić" pobijedila je na izborima za Bunjevački nacionalni savjet (BNS) koji su održani 13. studenog.  

Činom izbora za ministra za ljudska i manjinska prava i društveni dijalog u novoj vladi Srbije predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov je podneo ostavku na mjesto zastupnika u Skupštini Republike Srbije. 

Predsjednik Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini (DSHV) Tomislav Žigmanov izabran je za ministra u novoj vladi Srbije. 

radni rukopis: Ljudevit Vujković Lamić ml. HRVATSKA AKADEMSKA DRUŠTVA U SUBOTICI  

Tradicionalna manifestacija   „1. svibanj na Paliću – Prvosvibanjski Uranak“ na Paliću organizirala se po 37. put ove godine

Slovenija, delovi Hrvatske i Vojvodina, teritorije koje su pripadale bivšoj Monarhiji, prednjačile su po ulasku u novu jugoslovensku državnu zajednicu po stepenu industrijskog razvitka. Bačka, Banat i Baranja, po rezultatima popisa iz 1921. godine, imale su i najveći procenat gradskog stanovništva – 30,68. Subotica je bila jedan od najvećih gradova u novoj državi.  

Ovogodišnja proslava Dana grada Subotice je započela 4. Subotičkim polumaratonom koji se održao 29. Kolovoza, na kom je sudjelova više od 1.500 trkača iz 17 država. Na maratonu su se natjecali na utrkama na 5., 10. i 21.5 kilometara, održane su i dječje utrke.  

Diljem svijeta 4. siječnja obilježava se Dan Brailleovog pisma.

Obavljam razne poslove. Odgovaram na telefonske upite, sastajem se s klijentima i dobavljačima te vodim računa o financijama.  

Koji su najveći problemi s kojima se susreću slijepe i slabovidne osobe?  

Postoje mnoge poslovice o ljudima i psima no zasigurno je najpoznatija ona koja kaže da je pas čovjekov najbolji prijatelj. Da je tome tako dokazuje i činjenica da su psi oduvijek bili uz čovjeka  

Izdvojeno:

Grid List

Dana 15. siječnja 1992. godine sve zemlje članice tadašnje Europske zajednice (EZ) priznale su Republiku Hrvatsku kao suverenu i samostalnu državu:  

Lista "Složno za Bunjevce – dr Suzana Kujundžić Ostojić" pobijedila je na izborima za Bunjevački nacionalni savjet (BNS) koji su održani 13. studenog.  

Nadolazeća događanja