Otvoren 15. Interetno festival u Subotici

SUBOTICA U SRCU
Typography

Na Trgu republike u Subotici, svečano je otvoren 15. Interetno festival. Otvaranju ove tradicionalne međunarodne manifestacije folklornog stvaralaštva prethodila je svečana povorka u kojoj su prisutnima, u festivalskom gradu etnopolisa, predstavljeni sudionici Festivala - glazbene, plesne i folklorne skupine iz sedam zemalja - Argentine, Kostarike, Sjevernog Cipra, Mađarske, Rusije, Urugvaja i Srbije.


Pozdravljajući sudionike i organizatore Interetno festivala, kao i brojnu publiku iz grada i okolnih mjesta, Miroslava Babić, član Gradskog vijeća grada Subotice zadužena za područje kulture, rekla je da će etnopolisa, grad u gradu, mjesto spajanja modernog i tradicionalnog, i ove godine predstaviti stvaralaštvo vrhunskih majstora starih zanata, rukotvoraca zaboravljenih proizvoda u kojima se oslikava povijest naroda s ovih prostora.
„U nadi da će se u našoj sredini osjećati ugodno, da će nakon završetka Interetno festivala iz našeg grada u države iz kojih dolaze sa sobom ponijeti pozitivne poruke i da ćemo se ponovno vidjeti i na sljedećoj - šesnaestoj po redu smotri kultura svijeta - u ime lokalne samouprave i svih građana Subotice uvaženim gostima želim srdačnu dobrodošlicu i ugodan boravak u našem gradu“, istakla je Miroslava Babić.
Dragan Đorđević, predsjednik Nacionalne sekcije CIOFF-a (Međunarodna organizacija folklornih festivala) Srbija je, otvarajući ovaj festival kultura svijeta, podvukao da organizator Festivala MKC "Nepker" poduzima sve da se Interetno festivalom ponosi ne samo Subotica nego i cijela Međunarodna organizacija folklornih festivala.
Pored bogatog kulturnog programa, predstavljanja narodnih rukotvorina i izložbenog sajma, za posjetitelje Interetno festivala bit će priređene i druge prateće manifestacije - Gastro naselje, Ulica vina, Festivalski klub i igraonica "Zlatna kapija", u okviru koje će se za naše mlađe sugrađane organizirati edukativne radionice o starim zanatima.

Organizatori Interetno festivala su Mađarski kulturni centar "Nepker" i grad Subotica.

Powered by WordPress.