Obilježen Dana grada Subotice svečanom sjednicom i dodjelom priznanja

SUBOTICA U SRCU
Typography

Podizanjem gradskog barjaka i svečanom sjednicom Skupštine grada, na kojoj su uručene diplome i plakete zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, obilježen je Dan grada Subotice koji je odlukom Marije Terezije 1. rujna 1779. godine postao slobodnim kraljevskim gradom.


Uz čestitke dobitnicima zvanja Počasni građanin i priznanja „Pro urbe“, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić  tim je povodom izjavio kako je vrijedno naglasiti da je prošlo 630 godina od prvog spominjanja Subotice u povijesnim izvorima, što kako je naveo, svjedoči o bogatom životu ovoga grada u stoljećima prije njegovog uzdizanja u status koji je dobio 1. rujna 1779. godine.
Za istaknuto i trajno životno djelo kojim se doprinosi podizanju ugleda grada Subotice u zemlji i inozemstvu, zvanje Počasnog građanina dodijeljeno je Tomislavu Karadžiću, gospodarstveniku i počasnom predsjedniku Nogometnog saveza Srbije. Njemu je diplomu i plaketu zvanja Počasni građanin uručio gradonačelnik Stevan Bakić.
Priznanje „Pro urbe“ za istaknuta djela koja značajno doprinose ugledu grada Subotice podizanjem njegovih materijalnih i duhovnih vrijednosti dobili su – dr. Endre Söli, akademik, Ildikó Lovas, profesorica mađarskog jezika i književnosti, i neformalna udruga građana „Naše malo je nekome sve Subotica“, koju su na društvenim mrežama osnovale humane Subotičanke Dana Radomirović, Tijana Mijović i Josipa Rončević.
                                                                                             
 
Powered by WordPress.