Nova knjiga „Škola tambure vojvođanskog sistema E prim“

SUBOTICA U SRCU
Typography

Na bazi 200 godišnje tradicije tambure u Vojvodini i na bazi vlastitog iskustva u 55 godišnjem sviračkom iskustvu i 35-to godišnjem iskustvu u pedagoškom radu i iskustvu Sonje Berta nastala je „Škola tambure vojvođanskog sistema E prim“.       

 

                      

Školu tambure pisali su uglavnom umni ljudi koji su se bavili tamburom ali je samo mali broj njih i svirao pa samo mali broj tih škola nosi u sebi sviračka iskustva. Važno je napomenuti da su sva ova izdanja vrlo stara. Najmlađe izdanje ima više od 30 godina. Svjedoci smo toga da se u tih 30 godina mnogo se promijenilo. Učenje je modernizirano, uvedeno je mnogo novih tehničkih i glazbenih rješenja, a metodologija podučavanja tambure napokon je postala vrlo precizna.
Baveći se podučavanjem u sviranju na tamburama, imao sam preko 500 učenika koji su učili duže od dvije godine, radeći s njima obogatio sam se sa značajnim iskustvom u toj oblasti. Mnogi moji učenici sada su profesionalci koji nemaju tajne kada je riječ o tamburi. Sonja Berta je moj student koji danas radi na glazbenoj školi kao profesor tambura. Ona je u ovom poslu već petnaest godina i bogata je iskustvom, koja se stalno međusobno uspoređuju. S obzirom da više od 30 godina nije bilo sličnih izdanja a da je tambura kao redovan predmet uveden u 15 glazbenih škola u Vojvodini smatrali smo svojom obvezom da svoja iskustva pretočimo u knjigu s naslovom „Škola tambure vojvođanskog sistema E prim“.
Promocija knjige Sonje Berte i Stipana Jaramazovića Škola tambure vojvođanskog sistema E-prim bit će održana u utorak, 12. prosinca 2017. godine, u čitaonici Gradske knjižnice Subotica u 18 sati. Pored autora o knjizi će govoriti i recenzentica profesorica Dušica Ševo. Moderatorica večeri je Bernadica Ivanković.
Stipan Jaramazović
Powered by WordPress.