Otvoren vicekonzulat Italije u Subotici

SUBOTICA U SRCU
Typography

Veleposlanik Italije u Srbiji, Đuzepe Manco, predsjednik Pokrajinske vlade, Igor Mirović, i gradonačelnik Subotice, Bogdan Laban, danas su, u Subotici, u zgradi DDOR-a svečano  otvorili počasni vicekonzulat Republike Italije, prvi konzularni ured ove zemlje izvan Beograda. Dužnost počasnog vicekonzula obavljat će Karmine Tara.   

 

                  

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović sastao se 8. prosinca u Subotici sa veleposlanikom Italije nj.e. Đuzepeom Manco (Giuseppe Manzo), nakon čega su imali zajednički sastanak s talijanskim gospodarstvenicima koji posluju u Vojvodini. Neposredni povod je otvaranje vicekonzulat Italije u Subotici, što su sugovornici ocijenili kao napredak u produbljivanju, prije svega, gospodarskih i trgovinskih veza.
Veleposlanik Manco je izrazio zadovoljstvo što je do prvog službenog susreta s predsjednikom Pokrajinske vlade došlo s konkretnim povodom, kao što je otvaranje vicekonzulata Italije u Subotici - prvog izvan Beograda i predstavio Karminea Taraloa, koji će obavljati dužnost počasnog vicekonzula Italije u Subotici.
Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je rekao da bi otvaranje vicekonzulata trebalo da bude nova tačka suradnje Italije i Srbije, i izrazio zadovoljstvo što u Vojvodini djeluje više od 40 tvrtki s talijanskim kapitalom i istaknuo da očekuje i nova ulaganja italijankih kompanija i gospodarstvenika, te da je Pokrajinska vlada spremna da im pruži podršku. Pored toga, Pokrajina je otvorena za suradnju iu drugim područjima, od agrobiznisa, u području zaštite okoliša i za sveučilišnu suradnju.
Predsjednik Mirović posebno je naglasio da je Pokrajinska vlada zainteresirana za intenziviranje regionalne suradnje Vojvodine sa talijanskim regijama, s kojima ima uspostavljenu inicijalnu suradnju.
Veleposlanik Manco i predsjednik Mirović suglasili su se da se vrlo brzo održati sastanak na kojem će se definirati oblici i novi vidovi međuregiponalne suradnje.
Konferenciju za tisak koji su održali predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović i veleposlanik Italije nj.e. Đuzepea Manco možete pogledati u video prilogu https://youtu.be/3AS1-1MaTyA
Hrvatske novine vijesti
Powered by WordPress.