Pokrajinska vlada izdvojila sredstva za obnovu crkve Svetog Jurja u kojoj je kršten Ban Jelačić

IZ SRBIJE
Typography

Predsjednik Pokrajinske vlade Igor Mirović je primio 11. siječnja biskupa Srijemske biskupije msgr. Đuru Gašparovića, predsjednicu Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasnu Vojnić s kojima je razgovarao o nastavku suradnje na projektima očuvanja vjerske baštine u Vojvodini.  

„Danas smo imali vrlo konkretan razgovor i dogovorili smo se da ćemo u veljači dodijeliti sredstva za projektnu dokumentaciju i odgovarajuće radove na obnovi crkve Svetog Jurja u Petrovaradinu, stare 320 godina, kao i ostalih vjerskih građevina. Želimo udružiti snage s Gradom Novim Sadom i zavodima za zaštitu spomenika, kako bismo sačuvali vjerske objekte i vratili im stari sjaj ", rekao je Mirović.
Predsjednik je istakao da je Pokrajinska vlada poslednjih godina učestvovala u značajnim projektima za očuvanje zajedničke kulturne baštine u Vojvodini.
"To je poruka koja pokazuje kako trebamo brinuti o svojoj zajedničkoj kulturnoj, vjerskoj i povijesnoj baštini", rekao je Mirović.
"Ovo je bio vrlo plodan sastanak koji će donijeti puno za budućnost. Pokrajinska vlada učinila je puno za Srijemsku biskupiju i naših 29 župa, kao i za crkvene zgrade ", rekao je biskup Gašparović.
Predsjednica Hrvatskog nacionalnog vijeća u Republici Srbiji Jasna Vojnić rekla je da je ovo nastavak dobre suradnje s Pokrajinskom vladom.
„„Sve ono što smo započeli mi smo i realizovali. Očekujemo da će posle rekonstrukcije Crkva Svetoj Jurja biti i dio turističke ponude Vojvodine“, rekla je Vojnićeva.
Powered by WordPress.