Izborna skupština Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini 16. srpnja

HRVATI U SRBIJI
Typography

U Domu DSHV-a u Subotici u ponedjeljak, 31. svibnja, održana je 15. sjednica Predsjedništva Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Vijeće  DSHV je 16. lipnja donijelo odluku da se Izborna skupština DSHVa  održi 16. srpnja u Tavankutu

U Domu kulture Žedniku u utorak, 16. lipnja 2021., održana je u nazočnosti 29 vijećnika 19. sjednica Vijeća Demokratskog saveza Hrvata u Vojvodini. Nakon usvajanja zapisnika s 18. sjednice Vijeća DSHV-a, na sjednici je primljena na znanje informacija o izvješću neovisnog revizora o materijalno-financijskom poslovanju DSHV-a za 2020., prema kojemu je „godišnje financijsko izvješće pripremljeno u skladu sa zahtjevima Zakona o financiranju političkih aktivnosti, u formi i sadržaju propisanima odredbama Pravilnika o evidencijama i izvješćima političkog subjekta na istinit i objektivni način“.

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je zatim obavijestio članove Vijeća o najvažnijim događajima u DSHV-u i u hrvatskoj zajednici nakon posljednje sjednice Vijeća održane 26. veljače, stavljajući naglasak na susret s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom tijekom njegova posjeta na polaganju kamena temeljca za Hrvatsku kuću u Subotici, o podrškama svim važnijim inicijativama u hrvatskoj zajednici od strane dužnosnika i članova DSHV-a, napose kada je riječ o upisu u razrede na hrvatskom, aktivnostima glede uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu na teritoriju Grada Subotice, posjetu veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića DSHV-u te najnovijim gibanjima u hrvatskoj zajednici koji imaju za cilj destabilizaciju stanja. 
Na koncu, Vijeće DSHV-a jednoglasno je donijelo odluku da se Izborna skupština DSHV-a održi 16. srpnja u Tavankutu s početkom u 18 sati. Vijeće je imenovalo i Organizacijski odbor za pripremu Izborne skupštine. Također, na prijedlog člana Predsjedništva Zorana Čote, Vijeće je s tri suzdržana glasa donijelo odluku da kandidat Vijeća DSHV-a za predsjednika jedine relevantne političke stranke hrvatske zajednice u Republici Srbiji bude dosadašnji predsjednik Tomislav Žigmanov.
Press služba DSHV-a
 
Sjednica Predsjedništva DSHVA

Nakon usvajanja zapisnika s 14. sjednice Predsjedništva, na sjednici je primljena na znanje informacija o izvješću neovisnog revizora o materijalno-financijskom poslovanju DSHV-a za 2020., prema kojemu je „godišnje financijsko izvješće pripremljeno u skladu sa zahtjevima Zakona o financiranju političkih aktivnosti, u formi i sadržini propisanoj odredbama Pravilnika o evidencijama i izvješćima političkog subjekta na istinit i objektivni način“.

Predsjednik DSHV-a Tomislav Žigmanov je zatim obavijestio članove Predsjedništva o najvažnijim događajima u DSHV-u i u hrvatskoj zajednici između dviju sjednica Predsjedništva, stavljajući naglasak na susret s ministrom vanjskih i europskih poslova Republike Hrvatske Gordanom Grlićem Radmanom tijekom njegova posjeta na polaganju kamena temeljca za Hrvatsku kuću u Subotici, o podrškama svim važnijim inicijativama u hrvatskoj zajednici od strane dužnosnika i članova DSHV-a, napose kada je riječ o upisu u razrede na hrvatskom, aktivnostima glede uvođenja tzv. bunjevačkog jezika u službenu uporabu na teritoriju Grada Subotice, posjetu veleposlanika Republike Hrvatske Hidajeta Biščevića DSHV-u te najnovijim gibanjima u hrvatskoj zajednici koji imaju za cilj destabilizaciju stanja. U diskusiji koja je uslijedila članovi Predsjedništva pozitivno su ocijenili djelovanje DSHV-a u između dviju sjednica, uz naglasak da nisu iznevjerena osnovna načela i misija postojanja DSHV-a, a to je zaštita i artikulacija interesa Hrvata u Republici Srbiji.
Na koncu, Predsjedništvo DSHV-a jednoglasno je usvojilo prijedlog odluke koja će biti proslijeđena Vijeću DSHV-a na odlučivanje da se, zbog slabljenja protupandemijskih mjera i stvaranje pretpostavki za okupljanje većeg broja ljudi na javnom mjestu, Izborna skupština DSHV-a održi u Tavankutu sredinom srpnja. Konačnu odluku o mjestu i vremenu održavanja Izborne skupštine donijet će Vijeće DSHV-a koje će biti održano sredinom lipnja.
Press služba DSHV-a
Foto: DSHV
 
Powered by WordPress.