Iz Srbije od 30.travnja u Mađarsku sa potvrdom o vakcinaciji, bez PCR testa

Vijesti
Typography

Ministar vanjskih poslova Republike Srbije Nikola Selaković i ministar vanjskih poslova i vanjske trgovine Mađarske Peter Sijarto dogovorili su sporazum prema kojem dvije države prihvaćaju i priznaju sve potvrde o cijepljenju građana, bez obzira na to od koje su cjepivo dobili.  

Ministar Selaković je istaknuo da sporazum stupa na snagu 30. travnja i omogućava cijepljenim građanima dviju zemalja da se slobodno kreću iz Srbije u Mađarsku i obratno, bez prethodnog PCR testa i karantene. 
"Imao sam priliku razgovarati telefonom s mađarskim kolegom Peterom Sijartom i na taj smo način dogovorili sporazum dviju zemalja koji stupa na snagu 30. travnja i koji cijepljenim građanima Srbije omogućava odlazak u Mađarsku, a cijepljeni građani Mađarske da slobodno dolaze u Srbiju. ", rekao je ministar Selaković, objavljeno je na web stranici Ministarstva.
Dodao je da usluge koje su ograničene cijepljenjem, odnosno koje zahtijevaju cijepljenje, trenutno postoje u Mađarskoj i bit će dostupne našim građanima ako su cijepljeni i ako imaju taj certifikat. 
 
Powered by WordPress.