Kolumne

Kolumne mrežne stranice Hrvatske novine - vijesti

 • Naslovnica
  Naslovnica This is where you can find all the blog posts throughout the site.
 • Kategorije
  Kategorije Displays a list of categories from this blog.
 • Oznake
  Oznake Displays a list of tags that have been used in the blog.
 • Blogeri
  Blogeri Search for your favorite blogger from this site.
 • Blogovi tima
  Blogovi tima Find your favorite team blogs here.
 • Login
  Prijava Login form

Posljednji znaci i sudnji dan

Posted by on in Nije kategorizirano
 • Font size: Larger Smaller
 • Hitova: 86
 • Pretplata na ovaj zapis
 • Ispis

 

 Bog nam je dao slobodu da biramo između dobra i zla, i da sami odlučimo gdje će nas naš korak odvesti, da li u novo nebo i novu Zemlju ili ipak u ognjeno jezero 


Mir vama dragi moji, mir vama nebeski svijete, mir vama akterima ovoga našega
posljednjega filma koji se svakodnevno uživo snima i to najnovijim i skupocijenim kamerama, mir vama zemaljskim sustanarima u nevolji, mir vama prolazni i odkupljeni narode, mir vama iskrene i ponizne duše, mir vama sljedbenicima Puta i Istine, mir vama predragocjena moja braćo i sestre, i Hvaljeni Isus i Marija! Posljednji znaci ovoga našega posljednjega vremena koji se vidno očitavaju iz dana u dan, su započela još nakon Kristovog Uskrsnuća i trajati će sve do kraja ovoga vremena, sve doSudnjega Dana, Gospodnjega Dana.
            U posljednjim ovim našim vremenima o kojima je puno i pisano predviđeni su mnogi znaci koje konstantno zapažamo, a poznajemo ih i odprije. To su potresi, poplave, požari, ratovi, bolesti, razne zaraze, glad, propadanje moralnih vrijednosti, materijalizam, blud, propadanje brakova, pojava lažnih proroka, idolopoklonstvo, gubitak vjere, sebičnost, zavist, oholost, globalno razmišljanje poput Borga, čipiranje, kloniranje, povlačenje novca iz opticaja, i dosta još drugih znakova.
            Svjedoci smo ovim posljednjim znacima koji jesu, koji su bili i koji će biti sve do tog posljednjega časa kada će ovakav svijet kakvog znamo nestati. A pojaviti će se i Antikrist koji će biti u službi sotone te ga kao takvog treba i prepoznati.

Posljednji znaci su tu dragi i mili moji, a kako mi na njih reagiramo?
Da li uopće i razmišjamo o njima? Da li nas zanima što se događa i što će se događati? Da li smo u biti svjesni ozbiljnosti ovoga vremena koje nam je na posudbu dano?
           Svatko od nas se treba iskreno zapitati kako stim stojimo. Treba se zapitati zaista iz dubine srca da li i u kojoj mjeri učestvujemo u dobru ili možda ipak da li i u kojoj mjeri učestvujemo u zlu. Jer Sudnji Dan je sve bliži prijatelji moji dragi, Dan kada će ovakav svijet kakvog pamtimo biti uništen. A razlog tome je taj što ovakav svijet nije ni trebao biti.
Bog ovakav svijet nije zamislio ni želio. On kad je stvarao ovaj svijer, stvarao ga je u
savršenom, idealnom obliku, ali ga je čovjek svojim grijehom i zlom uništio. Tako je došla i bolest, i muka, i jad, i bol, i patnja, i očaj, i starost i smrt, i svako ružno strašilo poput strašila za ptice u ovaj svijet. A Sudnjim Danom će se vratiti sve na svoj početak. na svoj korijen, na svoj temelj, na harmoniju i idilu onako kako je to i bilo u samom startu, bez zla, bez i čega lošega, bez mrlje i crnila poput neke crne tinte koja je umastila bijelu košulju i bez demonskoga grijeha.                       Ovakav  svijet kakvog ga znamo će skroz nestati, a zli će ljudi biti kažnjeni zbog svojih gorkih zlo dijela. Biti će to posve novo nebo i nova zemlja. I Bog će prebivati u svom prekrasnom, svijetlećem, kraljevskom stanu zajedno sa nama. I samo On zna kada će to biti.
           Nitko drugi ne zna. Samo Gospodin Otac, On će pobjediti zlo na taj Dan. I biti će to doista velika pobjeda i velika slava, Isus će ponovo doći. Nošen na plavim nebeskim oblacima i svi će Ga vidjeti. Baš kako u Vjerovanju i ispovjedamo; “I opet će doći suditi žive i mrtve, i Njegovu Kraljevstvu neče biti kraja.” Anđeli će glasnim trubljama najaviti taj veličanstveni Njegov dolazak i skupljati će Njegove ljubljene sa četri strane svieta.
U Bibliji, u Otkrivenju apostol Ivan govori upravo o tim posljednjim vremenima, o stvaranju nove Zemlje i o budućnosti svijeta. Govori o četri jahača apokalipse, a riječ apokalipsa koja potiče od grč. riječi baš i znači Otkrivenje.
Govori i o posljednjoj bitci kod mjesta koji se hebrejski zove Harmagedon (Otk.16. 16) “Zatim vidjeh veliko bijelo prijestolje i Onoga koji je sjedio na njemu. Ispred njega nestade zemlje i neba.
Ni mjesta im ne bi. I vidjeh mrtvace velike i male gdje stoje pred prijestoljem. I otvoriše
se knjige. I jedna druga knjiga, knjiga života, bi otvorena. Tada mrtvaci prema onomu što je stajalo napisano u knjigama, biše suđeni po svojim djelima. More predade mrtvace koji su bili u njemu. Smrt i Had predadoše mrtvace koji su bili u njima.
Oni biše suđeni svaki po svojim djelima. Tada Smrt i Had biše bačeni u ognjeno jezero.
To ognjeno jezero, to je druga smrt. I tko god ne bi upisan u knjizi života, bi bačen u ognjeno jezero..” (Otk. 20. 11 - 15) “Zatim vidjeh, novo nebo i novu Zemlju.
Jer prvo nebo i prva Zemlja nestadoše. Ni mora više nema.” (Otk. 21) Predragi moji
čitatelji i čitateljke, vjerne čiste duše postojanog duha unatoč svim znakovima kojima svjedočimo,
Bog nam je dao slobodu da biramo između dobra i zla, i da sami odlučimo gdje će nas naš korak odvesti, da li u novo nebo i novu Zemlju ili ipak u ognjeno jezero. Biramo sami hoćemo li piti vode sa čiste rijeke poput čistog kristala i biti upisani u tu knjigu života ili ne. Stoga, dobro birajte u ovom vremenu, jer će Sudnji Dan ovisiti isključivo o tim našim odlukama. On uskoro dolazi i sve je bliži taj Dan.
           To je vrijeme sasvim blizu. I On dolazi posve tiho kao balerina na prstima. Zato, budite
budni i nedajte se smesti. Ocijenite ispravno što vam je činiti kako bi se Njemu obradovali i plakavši od sreće Mu pjevali radosnoga srca te slatke, rajske zahvalne pjesme, istančane i glamurozne melodije svirane na harfama i zlatnim citrama.
Milost Božja i mir neka budu sa svima vama. Volim vas puno. Božji blagoslov sišao i ostao vazda sa vama. Preko Marije letimo do Krista. Zajedno smo Jedno.

 

0

Comments