Popis stanovništva 2022.: UBH "Dužijanca": S ponosom očitujmo tko smo i što smo: HRVAT – KATOLIK – HRVATSKI

HRVATI U SRBIJI
Typography

Udruga bunjevačkih Hrvata "Dužijanca" je PONOSNA što je na svojim manifestacijama i ove godine okupila najviše sudionika i najviše publike. Ponosni smo i što je naš APEL kako se izjasniti na popisu čulo najviše ljudi, o čemu svjedoče i priložene fotografije.  

Naš poziv na izjašnjavanje odzvanjao je glavnim subotičkim trgom dvije večeri (petak i subota) kao i prigodom svečane povorke i uoči predaje kruha gradonačelniku Subotice. Evo teksta našeg toga apela: Slavlje Dužijance čuva i učvršćuje našu katoličku viru, našu pripadnost hrvatskom narodu i našu etničku pripadnost bunjevačkom rodu. Virujem da ćemo toga biti svjesni i od 1. do 31. listopada (oktobra) kad bude popis stanovništva. Poput svih ostalih naroda, s kojima živimo u Republici Srbiji, i mi s ponosom očitujmo tko smo i što smo: HRVAT – KATOLIK – HRVATSKI. Od toga koliko nas bude na popisu ovisit će i naša Dužijanca i još puno toga... Stoga, nemojmo propustiti dati svoj doprinos našoj opstojnosti i budućnosti na ovim prostorima na kojima živimo vikovima.

Još jednom pozivamo sve prijatelje naše Dužijance, koji su Hrvati i katolici, da se izjasne na taj način. Bit će to veliki doprinos za našu budućnost u R. Srbiji kao i za budućnost naše Dužijance.
 
Powered by WordPress.